ENS AGRADA LLEGIR!

Us compartim les propostes de lectura del mes de desembre.

Esperem, com sempre, que les gaudiu molt!

Bona lectura!

 

EDUCACIÓ INFANTIL:

la joia interior-anna llenas-9788448859282LA JOIA INTERIOR. Anna Llenas. Edició en català i castellà.

Tots naixem amb una joia al nostre interior. És el nostre ésser, el nostre jo vertader, la nostra essència, el més preuat que tenim. Però a mesura que anem creixent, el món ens anima a mirar cap enfora i no pas cap endins, cap a les nostres necessitats, emocions, sentiments…I és així com ens anem desconnectant.

Podem passar-nos la vida sencera buscant allò que un dia teníem i que vam perdre. Podem emprendre el camí de la consciència, del creixement personal, on la motivació sigui trobar les respostes dins d#un mateix, més que agafar-les des de fora.

Si cuidem i cultivem la nostra essència, podrem recuperar la nostra autoestima i el nostre valor perduts, i, davant els girs i els cops de la vida, ja mai no estarem sols, perquè per fi ens tindrem a nosaltres mateixos. Un llibre meravellós que agradarà igualment a grans i a petits.

 

1r i 2n DE PRIMÀRIA:

Ennuvolat amb risc de mandonguilles - Abacus OnlineENNUVOLAT AMB RISC DE MANDONGUILLES. Judi Barrett. 

El petit poble de Tragaycome era, més o menys, com qualsevol altre poble excepte perquè el temps canviava tres vegades al dia: per esmorzar, dinar i sopar. Allí mai plovia pluja, mai nevava neu i el vent mai bufava així, sense més ni més. Plovien coses com sopa i suc de fruites, nevava pure de patates i, de vegades, el vent portava grans tempestes d’hamburgueses. La vida al poble era deliciosa, fins que va començar a empitjorar el temps. El menjar i les porcions eren cada cop més grans. Tragaycome va patir inundacions i tempestes daliments gegants. El poble va quedar fet un desastre i tothom temia per la vida. Calia fer alguna cosa… i ràpid.

 

3r i 4t DE PRIMÀRIA:

capitana rosalie-timothee de fombelle-9788417599997

CAPITANA ROSALIE. Timothee de Fombelle. 

Hivern de 1917. La Rosalie te cinc anys i es una capitana amb una missió molt secreta: aprendre a llegir. La mare li llegeix en veu alta les cartes que el pare els envia des del front. Pero a mesura que la missió avança, la Rosalie comença a desxifrar lletres, paraules, frases, fins que arriba el dia que es capaç de llegir tota sola. Llavors descobrirà la veritat sobre la guerra i les seves conseqüencies.

 

 

5è i 6è DE PRIMÀRIA:

la pel·licula de la vida-maite carranza-9788466142045

LA PEL·LÍCULA DE LA VIDA. Maite Carranza.

L’Olívia és una noia normal, com qualsevol altra. Té una mare actriu, un pare missing, un germà poruc, uns veïns perepunyetes, unes amigues llepafils, una tele espatllada i un pis a l’eixample petit i bufó amb orientació sud. Però, impensadament, la crisi truca a la porta i el seu petit món s’ensorra.
L’Olívia és una noia normal, com qualsevol altra. Té una mare actriu, un pare missing, un germà poruc, uns veïns perepunyetes, unes amigues llepafils, una tele espatllada i un pis a l’eixample petit i bufó amb orientació sud. Però, impensadament, la crisi truca a la porta i el seu petit món s’ensorra.Malgrat totes les dificultats, l’Olívia se les empesca per tirar endavant i, gràcies al seu germà Tim, descobreix que a la pel·lícula de la vida tots podem col.laborar una mica a escriure el nostre propi guió.

 

1r i 2n D’ESO:

Invisible (edició en català) (Nube de Tinta) : Moreno, Eloy: Amazon.es: LibrosINVISIBLE. Eloy Moreno. Edició en català i castellà.

Emotiva, commovedora, diferent… Invisible narra, a traves dels ulls d’un nen, una historia que podria ser la de qualsevol de nosaltres.

Qui no ha volgut ser invisible alguna vegada?

Qui no ha volgut deixar-ho de ser alguna vegada?

“El problema es que mai no l’he arribat a controlar be, aquest poder: de vegades, com mes ganes tenia de ser invisible mes gent em veia, i en canvi, quan volia que tothom em veies, al meu cos li agafava per desapareixer.”

 

3r i 4t D’ESO:

aristotil i dante: descobreixen els secrets de l univers-benjamin alire saenz-9788412006933ARISTÒTIL I DANTE DESCOBREIXEN ELS SECRETS DE L’UNIVERS. Benjamin Alire.

Dos joves molt diferents, units per ser diferents i solitaris, forgen una amistat. Un d’ells és obertament homosexual, però la seva amistat va més enllà d’etiquetes.

L’Aristòtil té quinze anys, és introvertit i està sempre enfadat amb el món. En Dante és un setciències que té una manera molt inusual de mirar-se la vida i les persones. Quan tots dos coincideixen a la piscina del barri, no sembla que tinguin massa en comú. En Dante sap nedar i l’Aristòtil, no. En Dante parla molt, i està molt segur d’ell mateix, i l’Ari dubta tota l’estona i li costa explicar les seves coses. En Dante només pensa en llibres, art i poesia, i l’Ari sempre està donant voltes al record del seu germà, a qui pràcticament no coneix perquè fa anys que és a la presó. Tots dos són mexicans, però en Dante és més aviat blanc i l’Ari té la pell fosca i els cabells negres.
Però quan comencen a quedar i a passar estones junts, descobreixen que els uneix una amistat especial, la mena d’amistat que et canvia la vida i dura per sempre. I és a través d’aquesta amistat que l’Ari i en Dante aprendran les veritats més importants sobre qui són i les persones que volen ser; aprendran a creure en ells mateixos, a fer-se grans i descobriran, junts, els secrets de l’univers.

 

ADULTS:

dolça introducció al caos-marta orriols balaguer-9788417339494DOLÇA INTRODUCCIÓ AL CAOS. Marta Orriols.

Què passa en una relació amorosa, estable però encara relativament jove, quan un dels dos pren una decisió unilateral que afecta directament el futur de la parella? Quan la Marta li comunica al Dani que no vol ser mare, s’obre entre els dos una esquerda que els portarà a orbitar per uns llimbs plens de dubtes i indecisions que els impulsaran a repensar-se com a individus i com a parella. Aquesta novel·la és una invitació a nedar pel mar de contradiccions en què es converteix la possibilitat de ser pares. Una anàlisi íntima al voltant de la voluntat, l’instint, la llibertat i les estructures socials. Marta Orriols ens ofereix una història propera i plena d’arestes sensibles on torna a desplegar la seva habilitat narrativa per descriure les emocions i pulsions més íntimes.

Be the first to comment on "ENS AGRADA LLEGIR!"

Deixa una Resposta