CONCERT DE SANTA CECÍLIA

Ahir, com és tradició a l’escola, vam poder sentir un concert per a celebrar santa Cecília, patrona dels músics.
Els músics eren alumnes de l’escola que toquen instruments: ens han tocar el xilòfon, la flauta travessera, el violí, l’ukelele, la bateria i el piano.

Tot plegat una meravella!

OBSERVEM LES OLIVERES

Els i les Ocapis hem sortit a observar amb detall les oliveres que tenim a l’escola i a
dibuixar-ne una.
Hem estat molt concentrats i ens han sortit dibuixos molt bonics.

MENTORIA

Els nostres mentors de 4t d’ESO, en Martí, en Joel, en Nico i en Bernat, aquesta tarda ens han vingut a fer una activitat de ball a la classe dels Ocapis.
Aquests alumnes de l’últim curs de l’escola estan realitzant el projecte de mentoria tot aprenent a liderar grups mitjançant activitats lúdiques.

TREBALLEM AMB EL RITME I LES FIGURES RÍTMIQUES

Enguany els Ocapis i les Abelles han gaudit d’algunes sessions de música centrades en la pulsació de quatre temps i el treball del ritme i les figures rítmiques, concretament, la negra (pa), dues corxeres (co-ca) i les quatre semicorxeres (xo-co-la-ta). 

Aquestes figures ja s’havien treballat a 1r i, per tant, hem fet un repàs amb diferents activitats, com ara: marcar la pulsació d’una cançó o audició, pregunta – resposta (imitem el ritme que fa la mestra o algun company o companya) o crear petites composicions rítmiques i picar-les amb diferents instruments de percussió de l’aula o amb percussió corporal. 

       

Finalment, per treballar l’audició i el reconeixement d’aquests ritmes i figures quan les sentim, hem jugat a “Arreglem les vies del tren”, en el qual havíem de construir aquestes vies segons els ritmes que escoltàvem.

.   

L’ALBA I EN MARTÍ ENS FAN UN BON DIA

L’Alba ens ha explicat un conte que parlava sobre quin color tenen els petons i ha sigut una estona ben bonica.

Després en Martí havia portat un llibre d’un lleó que volia ser amic d’un ànec però que als altres lleons no els semblava bé… Això ens ha donat peu a parlar de la importància de ser valent i saber fer allò que creiem o volem.