NADAL PER A TOTHOM!

Des de 6è treballem l’ODS 10 “Reducció de les desigualtats” i som conscients que aquest no serà un Nadal igual per a tothom, com tampoc ho és el dia a dia. A la nostra manera, hem volgut aportar el nostre gra de sorra i avui mateix hem enviat a la Parròquia de Santa Anna, un paquet amb les nostres postals i aquest escrit:

Benvolgudes i Benvolguts,
Som els infants de 6è de l’Escola Sadako de Barcelona. Aquest Nadal es presenta una mica complicat per a tothom, però especialment per a algunes persones que, més enllà d’aquestes festes, estan vivint situacions molt difícils. Nosaltres en som conscients i sabem que vosaltres cuideu cada dia a moltes d’aquestes persones i que, tant per a elles com per a la societat, feu una mica d’àngels.
Us volíem agrair la vostra tasca i també volíem tenir un pensament i un detall cap a algunes de les persones que aquests dies vindran a la Parròquia de Santa Anna, a buscar menjar, aixopluc, companyia o, simplement, cercant algú que les escolti.
Us fem arribar aquestes postals que hem fet amb tota la il·lusió i estima perquè les repartiu a aquestes persones com us sembli millor i perquè d’alguna manera sentin, que nosaltres també som al seu costat. Esperem que aquest petit gest els acaroni i el faci dibuixar, encara que sigui un per un instant, un somriure.
Us desitgem un Bon Nadal i esperem que l’any que aviat comença ens porti més solidaritat, oportunitats i esperança per a tothom.
 
Afectuosament,
Infants de 6è de primària
Escola Sadako

ARRIBA L’HIVERN…

…i amb l’arribada de l’hivern us dediquem una sèrie de poemes que hem escrit l’alumnat de 6è en anglès. A més, també els hem il·lustrat amb dibuixos preciosos. Hem muntat un POETRY BOOK perquè pogueu llegir-lo i mirar-lo en família durant aquestes vacances.

Ens ho hem passat molt bé fent-lo! Gaudiu-lo molt!

Cliqueu sobre la imatge que teniu a continuació per veure’l.

 

ESTRENEM ELS CURTMETRATGES!

ESTRENEM ELS CURTMETRATGES!

Ja ha arribat el dia! Per fi podem presentar els curtmetratges que hem gravat com a projecte final de la Brúixola: Claqueta i… Acció!

Ha estat un llarg i motivador camí en que hem descobert com es fa el cinema. Hem après a conèixer i usar el llenguatge cinematogràfic, hem dissenyat i elaborat els decorats, hem creat els arguments, hem preparat els plans de rodatge, hem fet els cartells de cada curt i hem rodat i muntat els curts… Quina feinada!

Al portafoli de brúixola que portarem a casa la setmana vinent podreu veure tots els reptes que hem anat treballant i també tots els reptes d’anglès que hem fet relacionats amb el món del cinema.

Ara, agafeu les crispetes i gaudiu de la sessió accedint al següent enllaç!

https://drive.google.com/drive/folders/1lwWIGf_eEoaYc7Rqczmsr396NBU2owOX?usp=sharing

SETMANA A LA VISTA!

SETMANA A LA VISTA!

Aquests setmana engeguem els últims dies abans de les vacances de Nadal. 🎄

Ja hem tancat la BG2 i aviat lliurarem els portafolis i els documents d’avaluació per tal que es puguin compartir amb les famílies.

També tenim previst compartir en el bloc tots els curtmetratges, ja que la situació actual no ens permet poder fer una estrena de cine, tal com ens hagués agradat, però els podrem veure i gaudir en família! 🎥

A partir d’avui comencem a preparar el Nadal:

  • Farem una ampolla de relaxació amb motius nadalencs per regalar a les nostres filloles i fillols de 2n. Ep! Recordeu portar el material que necessiteu!
  • Estem preparant la dècima, enguany es tracta del poema “Nadal”, de Joan Salvat-Papasseit. Divendres l’hem d’haver après per gravar una felicitació especial pels nostres padrins i padrines de 4t d’ESO.
  • I aquest any també volem felicitar el Nadal d’una manera especial a totes les persones que diàriament son ateses a la Parròquia “Hospital de campanya” de Santa Anna. Allà s’hi reuniran per Nadal un grup de persones en situació de vulnerabilitat que cercaran l’escalfor i la companyia del “àngels” que cada dia els ofereixen un espai d’ajuda. Aquell dia rebran també les postals que els farem l’alumnat de 6è amb molta estima.

A les estones d’anglès començarem a treballar un poemari amb il·lustracions.

A filosofia començarem al voltant d’una activitat artística que ens farà pensar de valent.

A les estones de Brúixola de matemàtiques ja hem començat la BM3 “Tants caps, tant barrets” i ja hem descobert que son els múltiples! Recordeu reforçar les multiplicacions i les divisions tant com pugueu per gaudir al màxim d’aquesta brúixola!

A tutoria hem revisat els nostres objectius del Quadern de Bitàcola, hem fet balanç i hem vist quines coses ens estan anant bé per superar-nos i quins objectius ens cal mantenir o marcar-nos-en de nous! També les mestres ens han lliurat un Diploma de confinament, quina sorpresa!

I ELS TRES ÚLTIMS DIES DE TRIMESTRE…

Anirem a veure l’obra de Pastorets de les filloles i fillols de 2n, farem el Camí d’Aprenentatge i escriurem la nostra Carta al Reis Mags de l’Orient… 🌟

DRETS HUMANS, JA!

DRETS HUMANS, JA!

Divendres, 10 de desembre, es va celebrar el dia DIA INTERNACIONAL DELS DRETS HUMANS, per commemorar la declaració que va fer l’Assemblea General de les Nacions Unides a París el 1948. Els drets bàsics que es van pactar en aquell moment van ser ampliats anys més tard i considerats lleis de compliment obligatori a partir del 1976.

Al 2006 es va crear dins les Nacions Unides, un organisme que controlés que aquests drets humans s’acomplissin a tots els països. Però avui, encara hi ha moltes parts del mós on aquests drets es vulneren i no es compleixen.

El Manel, en aquest repte opcional ho denuncia amb l’exemple del treball infantil i ens consciencia de la necessitat de continuar lluitant perquè aquests siguin drets universals per a totes les ciutadanes i ciutadans del món.

https://drive.google.com/file/d/11UPYmWgfBS_1yutB1BBLdphkmDlHn2c6/view?usp=sharing

 

M’AGRADO TAL COM SÓC!

Aquest dimecres ha vingut la Maricel, una psicòloga de l’ACAB (Associació contra l’anorèxia i la bulímia) a fer una xerrada-taller amb l’alumnat de 6è sobre promoció de la salut i prevenció dels trastorns alimentaris.

Durant la xerrada hem pogut analitzar la influència que tenen sobre nosaltres les imatges que veiem a la TV, a les xarxes, a les botigues… Com la nostra societat genera a través d’aquestes imatges una idea de “vides perfectes” o “cossos modèlics” que en realitat responen a conceptes artificials. Les noies i nois de 6è han arribat a la conclusió que la idea de cos que es promociona en molts àmbits de la societat és artificial i respon a qüestions comercials.

També hem pogut parlar de la necessitat de cuidar el nostre cos, d’estimar-lo tal com és, del respecte a la diversitat corporal i de la importància de l’AUTOESTIMA, per tal de tenir un pensament crític davant de tota la informació visual que rebem.

Totes i tots hem valorat molt positivament aquesta activitat i us animem a parlar-ne en família!

* Per a famílies: COM FER PREVENCIÓ DES DE CASA?

Us adjuntem alguns vídeos que vam analitzar durant la xerrada i algunes imatges.

VÍDEO CAMPANYA DOVE

VÍDEO DIARI “EL PAÍS”

EXPERIMENT SOBRE CIBER ODI ORANGE

 

SETMANA A LA VISTA!!

SETMANA A LA VISTA!!

Aquesta setmana també ha estat una gran setmana 👏🏼👏🏼👏🏼, tot i que força passada per aigua! 🌧️

Dijous va venir un parent de la Gina, que és actor i ajudant de direcció i van fer un #Femhojunts 👨‍👧 sobre com s’organitza i es realitza un rodatge. Va ser molt interessant!!

La tertúlia que van fer algunes i alguns alumnes, que voluntàriament van participar en el projecte ATRAPALLIBRES 📚, sobre el llibre il·lustrat “CAPGIRAT”, va anar d’allò més bé. El proper trimestre, aquest projecte presentarà una nova proposta amb una nova lectura!

Els nostres padrins i padrines de 4t d’ESO ens han fet arribar uns vídeos saludant-nos i els mentors i mentores del nostre curs tindran l’encàrrec de coavaluar els nostres curtmetratges.

Ja estem a punt per començar la MEDIACIÓ. Dilluns vinent farem un bon dia que han preparat un grup d’alumnes de la classe a tots els cursos de primària per explicar el projecte.  Aquestes son les parelles que faran mediació aquesta setmana:

  • Dilluns, 29: Emma S. i Elna
  • Dimarts, 30: Lucas i Jan
  • Dimecres, 1: Manel i Gerard
  • Dijous, 2: Sergi i Ambrós
  • Divendres, 3: Màxim i Laia

A BRÚIXOLA GLOBALITZADA ja hem muntat els nostres curtmetratges 🎥 i pòsters i ho lliurarem tot el proper dia 1. La setmana vinent serà setmana de lliurament de reptes opcionals i tancaments de lectura i començarem a fer les reflexions i autoavaluacions per anar tancant la brúixola. A les estones d’anglès vam fer el debat i hem fet jocs i reptes per preparar la PROVA del proper dilluns. 🧏🏽‍♀️.

Hem acabat la BRÚIXOLA DE MATEMÀTIQUES  i el proper dimecres farem la Prova Globalitzadora, farem l’autoavaluació i lliurarem els portafolis. Aviat començarem la BM3 “Tants caps, tants barrets”!

A FILOSOFIA hem fet reflexions molt interessants sobre la mentida. I a MÚSICA hem gaudit d’allò més amb la celebració de Santa Cecília.

El proper divendres tindrà lloc la primera FIRA INGENI@ del curs i tindrem l’oportunitat d’exposar i presentar els nostres projectes davant d’altres companyes i companys i d’un grup de famílies.

La setmana vinent tanbé hi haurà companyes i companys que faran de CAPS DE DIA:

CAPS DE DIA Nil G. Janna J. Lua P. Abril G. Marc P.
Manel R. Pol R. Emma S. Sabè O. Mariona M.

📣 EP! 

Dimecres dia 1, farem un taller de PREVENCIÓ DEL COMPORTAMENT ALIMENTARI i PROMOCIÓ DE LA SALUT, a càrrec de l’equip pedagògic de l’ACAB (Associació contra l’anorèxia i la bulímia).

BONA SETMANA A TOTES I TOTS!! 😊 

TERTÚLIA CAPGIRAT

Hem començat el projecte Atrapallibres, lectura d’un llibre per trimestre. Amb la tertúlia posterior valorem el llibre i a final de curs comentem quin dels tres llibres ens ha agradat més i votem.

D’entrada un llibre diferent, Capgirat, d’Alba Dalmau. Diferent perquè és un àlbum il·lustrat, un tipus de llibre al qual no estem tan avesats. El llibre ens ha agradat perquè és oroginal, no explica la història d’una persona sinó que ens convida a mirar-nos el móns des d’un punt de vista diferent. Les il·lustracions de Cinta Vidal ens enganxen i ens fan pensar una bona estona. En definitiva una lectura sorprenent i filosòfica que ens obliga a pensar en com mirem al nostre voltant.