Àlex nos explica el circuito eléctrico

¡Hoy Àlex nos ha explicado cómo ha construido su primer circuito eléctrico! Lo ha hecho leyendo un libro llamado Proyecto Arduino. Ahora ya sabemos qué es una resistencia, los polos positivos y negativos, el interruptor y cómo se debería de montar para que la electricidad circule y se encienda la bombilla LED.

¿Alguien más se anima a construir un circuito? ¿Tienes ganas de leerte el libro para poder aprender más? ¡Te animamos a que lo compartas en clase!

Acabem la BG1!

Avui, després de moltes setmanes d’esforç i dedicació hem acabat el nostre producte final de la Brúixola D’on venim? Ens han quedat moooolt bé i n’estem molt orgullosos i orgulloses.

Hem acabat els Fanzines que hem estat elaborant i d’aquí ben poc ja els podrem dur a casa per ensenyar-los a les famílies! Us en deixem algunes mostres! Ara, a per la següent Brúixola! ¿Conectamos?

Xerrades que ens fan pensar

La setmana passada vam fer moltes activitats de tutoria relacionades amb la Brúixola 1. Va venir l’educadora social, Laura Ferrer. És experta en temes de sexoafectivitat i li vam poder fer totes les preguntes que se’ns van acudir. Vam parlar de maternitat, de canvis del cos, de pors i dubtes, de pornografia, de cossos normatius…

El dia següent va venir la Yurima, una educadora que ens va fer veure com sovint, encara que no ho volem així, caiem en seguir els estereotips de gènere. Vam parar especial atenció a tot allò que associem a la masculinitat i vam repensar com hauria de ser “l’home!” Vam concloure que volem que els homes siguin feliços, i per això cal que puguin plorar, expressar-se, mostrar-se sensibles, que tinguin els gustos que vulguin i ser lliures sense que ningú no els critiqui.

Primera promoció del taller de detectius de la ciència!

Avui hem acabat el primer taller de Detectius de la ciència, en el qual durant 6 sessions hem fet treball de camp i de laboratori per aprofundir en el coneixement dels microorganismes. Hem après a fixar-nos en els éssers del nostre entorn i a descriure’ls, hem après a fer preparacions de poder observar els microorganismes al microscopi, i fins i tot hem fet cultius de fongs i bacteris per veure l’efecte dels productes desinfectants.

A continuació us deixem un recull de fotografies d’aquests dies:

I també us deixem uns vídeos que mostren el resultat d’algunes investigacions:

(cliqueu sobre la imatge)

 

Gràcies a totes i tots els alumnes de 6è i 5è de primària que us heu implicat en el taller i que amb el vostre esforç us heu convertit en detectius de la ciència!

Atrapallibres

Avui la Teresa Muñoz, mare de l’Emma, ha vingut a classe a explicar-nos que també podem llegir el llibre 27 dinosaures en el projecte  Atrapallibres. Amb ella hem parlat de què ens pot aportat la lectura i hem quedat que els que llegeixin el llibre faran una tertúlia amb ella al final del trimestre.