Descobrint la sexualitat

El dijous passat vam tenir la segona part del taller de sexoafectivitat i … “Oh My Goig”, si hem après!

Ens vam dividir en grups petits, on vam treballar diferents temàtiques: els mites sobre la sexualitat, el desig i el plaer, la diversitat sexual i de gènere, el porno i les ITS.

Aquest taller no només ha estat informatiu, sinó també transformador. Ens ha proporcionat eines per navegar en aquesta etapa de descobriment de la sexualitat amb responsabilitat i respecte.

Taller d’afectivitat – Punt Jove

Avui hem fet la primera sessió del taller d’afectivitat on hem après com són les relacions afectives sanes mitjançant unes dinàmiques molt divertides.

La primera, el termòmetre, era amb els ulls tapats. Havíem de fer un pas endavant si coneixíem el concepte que ens presentaven. De seguida hem entrat en calor!

La segona, ha sigut un role play on es representaven diferents situacions relacionades amb l’amor romàntic, els límits, el consentiment, la diversitat relacional, l’amor tòxic… Quatre persones representaven una situació, mentre la resta observàvem i donàvem la nostra opinió. Han sorgit debats molt interessants.

Creiem que aquest taller i xerrada ens ha servit per tenir clar com volem que siguin les nostres relacions d’ara endavant.

Reflexions després de la visita al judici : 24, 25 i 26 octubre

La setmana passada vam assistir a un judici relacionat amb un terrible cas d’assassinat.

Ser part del públic a la sala d’audiències va ser molt impactant. Ens va permetre comprendre la complexitat del sistema legal i com s’aplica a casos reals. Fins i tot vam tenir l’oportunitat de parlar amb el magistrat, que va respondre tots els nostres dubtes!

No obstant això, el més important va ser la presa de consciència sobre la violència de gènere i les seves conseqüències. Vam veure com el cas que es tractava era un resultat tràgic de relacions abusives i controladores. Aquesta visita ens va recordar que la violència de gènere és una realitat persistent a la nostra societat i que tothom ha de ser conscient dels seus efectes devastadors.

Aquesta experiència ens ha cridat a l’acció. Com a joves, tenim la responsabilitat d’educar-nos i de promoure una societat lliure de violència de gènere. Seguirem treballant junts per a un món més just i segur per a tothom.

IDAEA OpenDay

Tenim una gran oportunitat que no voldreu perdre! El proper 12 de novembre, com a part del nostre compromís amb l’ODS 11 sobre ciutats sostenibles, tenim l’oportunitat d’assistir a l’IDAEA OpenDay (#IDAEAOpenDay).

En aquest esdeveniment, les nostres famílies i nosaltres podrem explorar les instal·lacions de l’Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l’Aigua (IDAEA) i conèixer els i les científiques de primera mà. També hi haurà tallers pràctics sobre problemes mediambientals, des dels ecosistemes fins als éssers humans.

L’IDAEA OpenDay està obert per a totes les edats, i hi haurà activitats específiques per a infants, joves i adults. És gratuït, però cal fer una reserva prèvia.

No us ho perdeu! És una gran oportunitat per aprendre més sobre la sostenibilitat i com la ciència pot ajudar-nos a fer del món un lloc millor.

Així que animeu-vos a reservar la vostra plaça. Serà una jornada educativa i divertida que no us voldreu perdre. Ens veiem allà!


Informació i inscripcions:

https://www.idaea.csic.es/event/idaea-open-day-2023-jornada-de-puertas-abiertas/

A totes i tots ens agraden les paraules boniques

Avui a tutoria hem fet la dinàmica: “a totes i tots ens agraden les paraules boniques”, on hem compartit totes aquelles coses positives que pensem dels altres ☀️🌈.

Les paraules boniques poden tenir un impacte durador, i aquesta activitat és un recordatori poderós de la importància de valorar i apreciar els altres en el camí cap a l’èxit educatiu i personal.