Esquiada – primer dia

Comença la nostra aventura.
Només arribar ja ens hem posat els esquis, i a les pistes!!!

A la tarda hem fet una descoberta per Puigcerdà. Guiar-nos sense l’ajuda dels mòbils ha estat tot un repte, però ens hem sortit.

Per acabar aquesta jornada inoblidable, ens hem vestit de gala per a la disco. Hem ballat com si no haguéssim estat esquiant tot el matí. Ara, a dormir! Que demà ens espera una altra jornada intensiva. Bona nit 🙂

El mestre que va prometre el mar, primera sortida extraescolar al cinema amb alumnes de 3r i 4tr d’ESO

El dia 14 de novembre, vam fer la primera sortida extraescolar al cinema amb alumnes de 3r i 4t d’ESO. Vam anar als Cinemes Gran Sarrià a veure El mestre que va prometre el mar. Va ser una sortida magnífica, ja que vam gaudir d’una gran pel·lícula. Vam compartir un cant a la llibertat, a la recuperació de la memòria històrica i, sobretot, a l’educació entesa des de la passió i l’amor als nens i nenes. No trigarem a fer la pròxima sortida, en què estem segurs que el grup encara serà més nombrós.

En sortir del cinema, satisfets de l’estona compartida. Gràcies a tots!

Carnestoltes: Més que una festa, una celebració de llibertat i diversió

Com ja sabeu, som els organitzadors del carnestoltes aquest any.

Avui hem tingut l’oportunitat de gaudir d’una xerrada fascinant sobre l’organització del carnestoltes per part d’una mare de l’escola, l’Esther Nubiola. Amb el seu origen profundament arrelat a les tradicions i llibertats, el carnestoltes es presenta com un esdeveniment cultural que ens permet explorar diferents facetes de nosaltres mateixos.

La xerrada ha començat amb una immersió a l’origen històric d’aquesta festivitat. Esther ens ha recordat que el carnestoltes no és només una festa, sinó una oportunitat per a la llibertat personal. És el moment en què podem ser qui vulguem ser, on els límits es desdibuixen i la creativitat es desata.

És més que una festa, és un espai de màxima alliberació personal, on tothom és benvingut i acceptat tal com és. És un acte d’inclusió i celebració de tota mena de diversitat.

També hem abordat la dimensió crítica del carnestoltes, destacant com aquesta festa ha servit històricament com a plataforma per a la sàtira i la crítica, tant en l’àmbit polític com social. Disfressar-se i participar en les festivitats permet als participants expressar opinions i preocupacions de manera lúdica i satírica.

La xerrada ha culminat amb una explicació detallada sobre com el ball representa una expressió física de la llibertat i l’alegria que tant caracteritzen aquesta festa.

Ens quedem amb el missatge d’il·lusió. Tenim moltes ganes de compartir-la amb tots vosaltres! Gràcies, de tot cor, Esther, per prendre’t el temps de venir a guiar-nos i animar-nos!

Descobrint la sexualitat

El dijous passat vam tenir la segona part del taller de sexoafectivitat i … “Oh My Goig”, si hem après!

Ens vam dividir en grups petits, on vam treballar diferents temàtiques: els mites sobre la sexualitat, el desig i el plaer, la diversitat sexual i de gènere, el porno i les ITS.

Aquest taller no només ha estat informatiu, sinó també transformador. Ens ha proporcionat eines per navegar en aquesta etapa de descobriment de la sexualitat amb responsabilitat i respecte.