Projecte d’entorn

Demà és el gran dia! Els nostres projectes de barri per fi prendran vida durant una presentació teatralitzada.

Aquest projecte ha estat una oportunitat única per explorar i descobrir un barri de Barcelona a través del treball de camp, la investigació i el contacte directe amb els ciutadans.

Les nostres propostes de millora, alineades amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) 11, que promouen ciutats i comunitats sostenibles, seran presentades a la seu del districte corresponent. Esperem que les nostres idees puguin contribuir a la millora de la nostra comunitat.

Ha estat una experiència molt enriquidora que ens ha proporcionat un sentit de responsabilitat i habilitats pràctiques per canviar el nostre entorn per a millor.

Podem estar orgullosos del nostre treball i dedicació!

Descobrint els barris de Barcelona – l’Eixample

Avui hem tingut l’oportunitat de submergir-nos en la història i el dia a dia del districte de l’Eixample. Hem recorregut els seus carrers per entendre millor la seva evolució, els seus encants i els reptes que afronta aquest emblemàtic barri de Barcelona. La nostra aventura ha començat amb una visita guiada que ens ha transportat al segle XIX, quan Ildefons Cerdà va dissenyar el famós Pla Cerdà, que donaria forma a l’Eixample tal com el coneixem avui. També hem après sobre l’arquitectura modernista que decora el barri, amb edificis icònics com la Casa Batlló.

Però la nostra visita no s’ha quedat només en l’observació. Armats amb blocs de notes i IPADs amb gravadores, hem sortit a parlar amb els autèntics protagonistes de l’Eixample: els seus veïns. Hem realitzat enquestes i entrevistes per entendre millor els problemes que afronten diàriament. Les respostes han sigut molt variades, però alguns dels temes més recurrents han sigut el soroll del trànsit, la manca d’espais verds i la necessitat de més espais d’oci i culturals per a joves.

Després de recollir tota la informació, ens disposem a analitzar les dades i pensar en solucions, que presentarem a la seu del districte la setmana vinent. Esperem que aquestes propostes puguin ser considerades i contribuir així a millorar la qualitat de vida de la nostra estimada ciutat!

Activitat de gènere

Avui hem fet la segona part del taller de gènere.

Hem arrancat amb un debat sobre les arracades, on ens hem qüestionat les tradicions i pressions de la majoria social.
Després, mitjançant la visualització de sèries hem pogut analitzar l’espiral de violència.

Gràcies, Meritxell! Ens has obert els ulls a situacions que teníem normalitzades.

CAN FRAMIS

A la visita de Can Framis hem pogut descobrir que les temàtiques d’art contemporani que representen les artistes no són gaire diferents de les dels artistes. A la fi, totes i tots tenim els mateixos interessos i inquietuds.

També hem reflexionat sobre la manca de diversitat i representació de les dones en les arts, així com sobre les expectatives socials que releguen les dones a objectes sexualitzats en l’art i en altres àmbits de la societat.

Us deixem amb la pregunta que van fer les Guerrilla Girls sobre la representació de les dones en les arts al Metropolitan Museum of Art (Met)…

Do Women Have To Be Naked To Get Into the Met. Museum?

Esquiada – primer dia

Comença la nostra aventura.
Només arribar ja ens hem posat els esquis, i a les pistes!!!

A la tarda hem fet una descoberta per Puigcerdà. Guiar-nos sense l’ajuda dels mòbils ha estat tot un repte, però ens hem sortit.

Per acabar aquesta jornada inoblidable, ens hem vestit de gala per a la disco. Hem ballat com si no haguéssim estat esquiant tot el matí. Ara, a dormir! Que demà ens espera una altra jornada intensiva. Bona nit 🙂