
Benvinguts al curs 2020-21

– MATERIAL NECESSARI: Heu de venir ben abrigats/des!
– IMPORTANT:
Bona setmana a totes i a tots!
Seguim cuidant-nos!
El passat divendres 15 de gener va venir la Mon Mas a dinamitzar la 1a trobada del Projecte Lectures Explosives.
A partir de la interacció amb uns objectes que els nois i noies de 3r d’ESO es van trobar sota les cadires i la seva conducció en forma de preguntes i participació, es va poder vincular amb la lectura del llibre Hot Dogs de la Care Santos.
Tenim una tasca encomanada per a la trobada següent: cercar les injustícies que apareixen en el llibre i que mai acceptaríem.
BENVINGUDES DE NOU A L’ESCOLA! Desitgem que hàgiu descansat molt i gaudit de les Festes de Nadal.
PENSEU que les temperatures amb què demà retornarem a l’escola són força més fredes que les del primer trimestre. Els estudis continuen indicant la ventilació com una de les eines principals de seguretat a les aules i tot i que ja s’han pres algunes mesures per mirar de garantir un confort tèrmic mínim, és molt important que porteu roba suficient per protegir-vos de temperatures per sota de la normalitat.
– INFORMACIÓ GENERAL
Dates d’activitat grup bombolla Àgora (No es correspon amb la Tutoria!). El nou grup Thalassa farà classe amb normalitat a l’escola.
Pel que fa a les persones del grup Àgora és molt important que tinguin en compte aquests recordatoris:
–Horari d’activitat pràctica: 9.30h a 12.30h cada dia. Tornaran a l’escola per dinar, aproximadament cap a les 13:30h.
– Es preveu que faci fred per la qual cosa és molt important que porteu roba d’abric a més a més de la que s’indicava al primer correu.
– En cas que no hàgiu donat l’autorització, és molt important que l’envieu per correu al llarg del cap de setmana i en lliureu l’original el mateix dia.
– El dia 11 marxaran cap a casa quan hagin acabat l’activitat. Els altres dos dies tornaran a l’escola amb autocar. –
– MATERIAL NECESSARI: Heu de venir ben abrigats/des!
– IMPORTANT:
Dates d’activitat grup Thalassa: Setmana del 18 de gener del 2021. Dies: Dilluns 18, dimarts 19 i dimecres 20. El dia 18 marxaran cap a casa quan hagin acabat l’activitat. Els altres dos dies tornaran a l’escola amb autocar.
– 10-30-11.30h. Tothom farà educació Física.
Bona setmana a totes i a tots!
Ahir, uns quants alumnes de segon i tercer d’ESO vam estar parlant sobre el llibre de la guerra dels botons. És un llibre d’Avi que ens vam llegir durant aquests dos últims dos mesos. En general, a tots ens va agradar llegir-lo, i el vam trobar un bon llibre. Us el recomanem!
Avui al mati hem fet un taller de creació d’un Ren. Consisteix en posar una xocolatina a dins i forrar-la de cartolina marró i a fora posar-li ulls boca i banyes. Aquest mini detall els hi donarem als nostres fillols en acabar el taller.
Aquests últims dies a la Brúixola de Ciències Naturals ens hem endinsat en el món de la taula periòdica. Hem començat per entendre en què consisteix i com la podem fer servir en el nostre dia a dia i n’hem descobert la història que hi ha darrere. I un cop ja la teníem per la mà, hem obert la porta a les taules periòdiques alternatives que tant el món de la ciència com el de l’art ens han ofert i hem descobert un munt de taules periòdiques diferents!
I per fer-ho d’una manera ben amena, hem volgut conèixer la taula periòdica feta a partir d’emojis, creada per Nicola Gaston (@nicgaston), i que va compartir a través de Twitter el 2017.
No ha estat fàcil identificar totes les relacions entre emojis i elements però ens hem divertit molt a partir de les moltes curiositats que amaga. Treballar amb grups cooperatius en ha permès ajudar-nos mútuament.
I per descomptat, agraïm a la Nicola Gaston que hagi compartit amb tota la comunitat una eina tan interessant!
Esta última semana, los alumnos de ESO 3 hemos trabajado los diferentes géneros periodísticos.
Primero aprendimos qué géneros hay y cuáles son sus características principales para poder identificarlos. Después, buscamos los diferentes géneros en el periódico que trajimos cada uno de nosotros al principio de la brújula. Finalmente, hemos hecho un Sketchnoting de los diferentes géneros periodísticos que existen y cómo identificarlos. Un Sketchnoting es un vídeo de la elaboración de un esquema.
Estos son algunos de los Sketchnoting que hemos hecho:
Toni Pons
Bona setmana a totes i a tots!
Cada día leemos multitud de noticias, pero ¿cuáles son realmente las que nos gustaría encontrar? Veamos las que nos han propuesto algunos compañeros/as en sus portadas.
Aquesta setmana, des de Tutoria parlarem sobre com cal preparar les proves globals que farem els dies 25,26 i 27 de novembre.
Explicarem algunes tècniques de treball, d’estudi, de planificació i de com afrontar-nos a les proves.