A LA CLASSE DELS JAGUARS TENIM CUCS DE SEDA!!!

AHIR L’ANNA i LA BETLEM, MARES DEL PAU IMBERNON I DEL PAU MARTÍNEZ, VAN VENIR A LA CLASSE DELS JAGUARS A PORTAR-NOS UNA SÚPER SORPRESA:  UNA CAPSA TANCADA PLENA DE FORATS A LA TAPA AMB 40 CUCS DE SEDA!!!

ENS VAN EXPLICAR LA METAMORFOSI DELS CUCS, QUANT TEMPS TRIGUEN EN FER EL CAPOLL I COM ELS HEM DE CUIDAR.

TOTES I TOTS ELS JAGUARS ENS VAM COMPROMETRE A CUIDAR-LOS MOLT BÉ, NETEJAR-LOS LES CAQUES I DONAR-LOS MENJAR,  PER, TANT, TOT I TOTES LES QUE PUGUEM HEM D’ANAR PORTANT FULLES DE MORERA PER A QUÈ PUGUIN MENJAR.

 

 

 

 

 

ENS VISITA LA GUARDIA URBANA

Fa uns dies ens van visitar dos agents de la Guardia Urbana, la Pili i en Sergi.

Ens van explicar moltes coses de la seva feina, del seu uniforme, de com regulen el transit, de la importància del cinturó de seguretat al cotxe…

I també un bon truc per recordar quin és el telèfon d’emergència.

Va ser molt didàctic i interessant.

Moltes gràcies Pili i Sergi.

ON I COM VIUEN LES FORMIGUES?

FA UNS DIES, A LA CLASSE DELS JAGUARS, EL MARC I L’ADRIÀ EN VAN EXPLICAR MOLTES CURIOSITATS SOBRE ON VIUEN, COM S’ORGANITZEN I EL MOLT ENDREÇADES QUE SÓN LES FORMIGUES.

HO VAM ENTENDRE MOLT BÉ PERQUÈ ENS VAN PORTAR UN FORMIGUER A LA CLASSE.


COM QUE EL MARC ÉS BIÒLEG, TAMBÉ ENS VA PORTAR UNS INSECTES PER A QUÈ ELS POGUÉSSIM OBSERVAR DE BEN A PROP AMB EL MICROSCOP.

TAMBÉ ENS VA PORTAR UNS MOL.LUSCS MARINS DE CLOSQUES MOLT ORIGINALS I CURIOSES PER A QUÈ POGUÉSSIM VEURE LES MERAVELLES QUE HI HA AL FONS DEL MAR.

Continue reading

CONCURS DE CARTELLS DELS JOCS FLORALS

AQUESTS DIES, A LES CLASSES DE CICLE INICIAL,  ESTEM LLEGINT, ESCOLTANT, OBSERVANT …DIFERENTS TIPUS DE POESIA PER A INSPIRAR-NOS A ESCRIURE  EL NOSTRE  PROPI POEMA I PRESENTAR-LO AL CONCURS DE JOCS FLORALS.

A CASA, PODEM INSPIRAR-NOS….DEIXAR ANAR LA IMAGINACIÓ… I CREAR UN CARTELL PER PRESENTAR-LO TAMBÉ AL CONCURS DELS  JOCS FLORALS.

US ANIMEM A TOTS I TOTES A QUÈ US HI PRESENTEU!!!!!

RECORDA DEMANAR AL TEU  MESTRE/A EL FULL QUE NECESSITES PER A FER EL TEU CARTELL!

AQUÍ POTS CONSULTAR LES BASES DEL CONCURS.