LA ROSITA ENS HA PORTAT MÉS LETRES

AVUI, LA ROSITA ENS HA EXPLICAT, QUE HA ANAT A UNA FAGEDA MOLT BONICA A PASSAR EL CAP DE SETMANA AMB ELS SEUS AMICS.  ABANS DE TORNAR CAP A LA GARRIGA, ENS HA PASSAT A VEURE I A DEIXAR-NOS LA M I LA P QUE PORTAVA DINS LA MOTXILLA.

HEM ESTA PARLANT DE QUINES PARTS DE L’APARELL FONADOR FEM SERVIR PER EMETRE AQUESTS DOS SONS, ELS LLAVIS,  LA LLENGUA, LES DENTS… PER ON SURT L’AIRE, SI PEL NAS O PER LA BOCA, SI SURT FRED O CALENT… SI EL SO ENS FA PETAR ELS LLAVIS ( P) O NOMÉS ENS ELS FA VIBRAR.

TAMBÉ HEM PARLAT QUE LES LLETRES QUE EN DIR EL SEU SO NO ENS ENGANYA, SERAN TOTES DE COLOR GRIS. LA P SEMPRE SONA ppp i la M SEMPRE SONA mmmm.

Continue reading

HALLOWEEN MEMORIES

HI AGAIN!

TODAY, WE WOULD LIKE TO SHARE WITH YOU OUR HALLOWEEN MEMORIES.

I AM SURE YOU ARE ALL VERY CURIOUS ABOUT WHAT WE DID TO CELEBRATE THIS SPOOKY TRADITION IN THE ENGLISH CLASS… SO, HERE YOU ARE! AS YOU WILL SEE IN THE VIDEO BELOW, WE LEARNED A PUMPKIN POEM, MADE A PUMPKIN CRAFT AND ENJOYED PLAYING AROUND AND PRETENDING TO BE LITTLE GHOSTS.

IT WAS AN AMAZING EXPERIENCE!

SEE YOU SOON 🙂

TEACHER LAIA

PASSEJADA PER COLLSEROLA

ELS COALES I LES ESTRELLES MAR HEM ANAT  D’EXCURSIÓ A COLLSEROLA PER OBSERVAR LA NATURA A LA TARDOR. TOT ESTAVA MOLT SEC PER LA FALTA D’AIGUA I NO HEM VIST NI BOLETS NI GAIRES FULLES BONIQUES PERÒ HEM FET CABANES, HEM ESCALAT I HEM JUGAT MOLT. HA ESTAT UN DIA FANTÀSTIC.

US DEIXEM L’ENLLAÇ PERQUÈ PUGUEU VEURE LES FOTOS.

https://drive.google.com/drive/folders/1d7Ays44-SL5fBIitS-Dwjyy67uVbiVID?usp=share_link

 

SCHOOL SUPPLIES

WE HAVE STARTED THE ACADEMIC YEAR LOOKING AROUND OUR CLASSROOMS AND WONDERING THE NAME OF EACH SCHOOL SUPPLY WE COULD FIND. WE ALSO READ THE STORY OF A VERY FRIENDLY AND KIND LADYBUG, WHO GOT A NEW PENCILCASE AND SHOWED US ALL THE SUPPLIES SHE USES AT SCHOOL. ON TOP OF THAT, WE TALKED ABOUT THE IMPORTANCE OF SHARING WITH OUR CLASSMATES.

AFTER LEARNING THE VOCABULARY, WE ARE NOW ABLE TO ASK FOR MAY OBJECTS INDEPENDENTLY. WELL DONE!

WOULD YOU LIKE TO KNOW MORE ABOUT OUR ADVENTURES?

DO NOT HESITATE, CLICK “PLAY” AND ENJOY THIS SHORT FILM 🙂

TEACHER LAIA

COLORS DE TARDOR

 

FA UNS DIES, QUE EN ELS ESPAIS D’ART, HEM ANAT CREANT UN MUNT DE COSES I AQUESTA SETMANA LES HEM EXPOSAT A L’ÀGORA I ENS HA QUEDAT MOLT BONICA.

PER LA CASTANYADA VAM FER PANELLETS DE PLASTILINA I CARBASSES DE FANG.

DESPRÉS VAM ESTAR FENT UNS MANDALES EN FORMA DE FULLA DE PLATANER I FINALMENT UN ARBRE AMB FULLES DE DIFERENTS COLORS QUE ENS REGALA LA TARDOR.

 

 

 

HEM ANAT AL CINEMA

Aquesta tarda, amb motiu de què aquests dies es celebra el Festival Internacional de curtmetratges, hem transformat la classe en una sala de cine.

El meu Primer Festival de Cinema.” Fa 16 anys que ofereix aquest gènere per a infants de 2 a 12 anys. Hem vist 6 curtmetratges amb diferents temàtiques, els hem comentat i hem votat en funció si ens havien agradat o no.

L’OCA I LA GIRAFA

DURANT TRES SESSIONS, ENS HEM DEDICAT A PARLAR DE LA DIFERÈNCIA, DE COM A VEGADES NO ENCAIXEM EN L’ENTORN QUE VIVIM O NO ACCEPTEM QUE CADASCÚ ÉS DIFERENT I ÚNIC.

A LA PRIMERA SESSIÓ, ELS PRESENTEM AQUESTS DOS ANIMALS I ES QUEDEN UNA MICA SORPRESOS I COMENCEN A COMENTAR LES IMATGES I DESPRÉS ELS PREGUNTEM:

 

  • QUÈ ELS DEU HAVER PASSAT? LES RESPOSTES SÓN MOLT DIVERSES, S’HAN EMBRUTAT AMB PINTURA, EL SEU PARE ERA UNA GIRAFA I LA MARE UNA ZEBRA, ESTAN DISFRESSATS, POTSER SÓN ANIMALS DIFERENTS… 
  • I FOSSIN DE VERITAT, COM PENSEU QUE SE SENTIRIEN TENINT EL COS DIFERENT ALS ALTRES ANIMALS QUE CONVIUEN AMB ELLS? ENS AGRADA SER COM SOM?

A LA SEGÜENT SESSIÓ ELS PROPOSEM INVENTAR-NOS UNA HISTÒRIA ENTRE TOTS ON ELS PROTAGONISTES SÓN AQUEST DOS ANIMALS I ENS HAN QUEDAT UNES HISTÒRIES MOLT BONIQUES I DESPRÉS LES HEM DIBUIXAT.

L’OCA I LA GIRAFA VAN AL BOSC

L’OCA I LA GIRAFA VAN AL BOSC

L’OCA-VACA PERDUDA

 

 

A LA ÚLTIMA SESSIÓ, ELS PROPOSEM QUE S’INVENTIN ALTRES ANIMALS DIFERENTS I ELS DIBUIXIN.

 

 

CLASSIFIQUEM FRUITS DE TARDOR

APROFITANT QUE AQUESTA ÈPOCA DE L’ANY TENIM TANTS FRUITS I FRUITES DE TARDOR ESTEM APRENENT A CLASSIFICAR-LOS SEGUINT DIFERENTS CRITERIS.

ABANS DE CLASSIFICAR HEM DEDEFINIT COM ÉS CADA FRUIT, SI TÉ CLOSCA, PELL, SI ÉS DUR O ÉS TOU, SI TÉ SUC O ÉS SEC, SI TÉ LA PELL FINA O RUGOSA, SI PESA O ÉS LLEUGER… UN COP SABEM COM ÉS CADA FRUIT ELS PODEM AGRUPAR DE DIFERENTS MANERES.