CHIHARU SHIOTA. Cadascú un univers.

AVUI HEM ANAT A LA FUNDACIÓ TÀPIES A VEURE L’OBRA D’ART DE CHIHARU SHIOTA. ÉS UNA OBRA FETA AMB FIL DE LLANA 🧵.

L’ARNAU, EL PARE DE LA NARA, ENS HA EXPLICAT ALGUNES CURIOSITATS COM ARA: PER FER L’OBRA HAN UTILITZAT 250 KM DE FIL, TOT FENT ANGLES DE 60 I 90 GRAUS. HAN ESTAT TREBALLANT DURANT 15 DIES, 10 PERSONES I 10 HORES DIÀRIES. TAMBÉ HEM PARLAT QUE SEMBLAVA UNA TERANYINA, LA SANG, UNES VENES,…

ÉS UNA CREACIÓ MAGNÍFICA. HEM POGUT ENDINSAR-NOS EN ELLA I PODER VEURE AMB DETALL EL RECORREGUT DE CADA FIL, PERÒ SENSE PODER VEURE NI L’INICI NI EL FINAL.

 

I PER CONCLOURE, LA NEUS, MARE DE LA NARA I L’AINHOA, MARE DE LA NAIA, ENS HAN PREPARAT UN JOC.

HEM FET UNA TERANYINA 🕸️ AMB GOMA ELÀSTICA I ELS “MOSQUITS” 🦟HAVIEN DE TRAVESSAR-LA SENSE QUE LES “ARANYES”🕷️ ENS ATRAPESSIN. HA ESTAT UN MOMENT MOLT DIVERTIT I ENTRETINGUT!

 

MOLTES GRÀCIES, AINHOA, NEUS I ARNAU!!!

TENIM CUCS DE SEDA 🪱

PER PODER RESOLDRE LA PREGUNTA ☁️ ” COM NEIXEN LES PAPALLONES 🦋?” A LA CLASSE DE LES ENXANETES HAN ARRIBAT UNS CUCS DE SEDA 🪱.

ARA ELS HAUREM D’OBSERVAR DURANT UNS DIES I CUIDAR-LOS. ENS HEM ADONAT QUE TENEN MOLTA GANA I NECESSITEN MENJAR MOLT. ENS CALEN FULLES 🌿 DE MORERA.

📢 FAMÍLIES, ESTAREM MOLT AGRAÏTS SI ENS EN PODEU FER ARRIBAR.

 

 

 

PER QUÈ TENEN PUNTS ⚫ LES MARIETES 🐞?

L’EMMA, LA MARE DE LA BRUNA, ENS HA EXPLICAT PER QUÈ TENEN PUNTS⚫LES MARIETES 🐞.

PRIMER HEM JUGAT AL MEMORI DE LES MARIETES  I D’AQUÍ HA SORGIT LA CONVERSA SI TOTES LES MARIETES EREN IGUALS, SI TOTES TENIEN EL MATEIX COLOR O ELS MATEIXOS PUNTS,….

ALESHORES L’EMMA ENS HA EXPLICAT UN CONTE DE LA MARIETA 🐞 ON HEM POGUT VEURE COM FA LA METAMORFOSI I COM VA CANVIANT FINS A ARRIBAR A SER UNA MARIETA.

HEM POGUT PARLAR DE CURIOSITATS COM ARA: QUÈ MENGEN, COM ES REPRODUEIXEN, …

I ELS PUNTS ⚫LES MARIETES 🐞 SERVEIXEN PER DIFERENCIAR-SE DE LES ALTRES ESPÈCIES. I QUE EL COLOR DEL SEU COS ÉS PER ALERTAR ELS SEUS DEPREDADORS.

PER FINALITZAR, HEM TREBALLAT LA SIMETRIA✂️, PRIMER AMB EL NOSTRE COS 🚻I DESPRÉS AMB LES MARIETES 🐞 I HEM POGUT VEURE QUE TENIM DUES MEITATS IDÈNTIQUES.

 

 

MOLTES GRÀCIES, BRUNA I EMMA!!

COM ES FA LA PASTA? 🍝

DINS DEL NÚVOL DE PREGUNTES ☁️ DE LES ENXANETES, TENÍEM L’INTERÈS EN SABER COM ES FA LA PASTA.

HEM MIRAT UN TUTORIAL D’UN CUINER ON ENS EXPLICA QUÈ NECESSITÀVEM PER PODER FER PASTA I QUIN ERA EL SEU PROCÉS.

INGREDIENTS: FARINA I OU.   I COM A BONS CUINERS I CUINERES ENS VAN POSAR TAMBÉ UN DAVANTAL 👩‍🍳 I MANS A LA MASA!!!

HEM ACONSEGUIT FER ESPAGUETIS!! 🍝

Espectacle “Sense Lluna”

Avui hem anat amb transport públic al SAT (Sant Andreu Teatre) a gaudir  d’un espectacle de música que es diu “Sense Lluna”. Hem pogut veure i escoltar molts instruments diferents que ens han agradat molt! Després, hem anat a dinar al parc de la Pegaso, on hem pogut jugar una estona amb un pop gegant i ens ho hem passat molt bé!

Ens impliquem cuidant el nostre hort

Avui els Hàmsters i els Cavallets hem anat al Jarclos a comprar planter i llavors i iniciar el nostre Implica’t. Hem passejat pel garden, hem observat flors,  plantes, arbres i arbustos. Fins i tot un grupet ens hem apropat al Llorenç que ens ha explicat coses interessants. Ens hem assegut davant del calendari que ens explica quines fruites i verdures són d’aquesta època i hem decidit comprar-ne algunes. A la tarda ens hem tornat a trobar per preparar la terra i plantar. Som-hi!