Novetats al projecte SOMRIU’S

Durant aquestes últimes setmanes, els encarregats i les encarregades del TAC SOMRIUS hem passat per les classes recordant i informant de les novetats del projecte SOMRIUS Com cada any, expliquem que és prioritari que tots i totes estiguem bé a l’escola i que la visquem com un espai segur. Si no és així, en aquest espai de migdia buscarem eines per solucionar els conflictes o el malestar que tinguem. A més a més, volem promoure l’actitud samagama que vol dir intercedir a favor d’aquell/a què està vivint una situació d’assetjament i/o patiment, i destapar-la. 

 

Una de les novetats que hem explicat és que tenim un despatx nou situat al segon. 

Una altra novetat és l’horari i els dies d’atenció que és de 14:00 a 14:45h hores tots els migdies excepte dijous.

 

ALOHA, UKELELE

Durant aquesta primera ronda de tallers que tot just ha acabat aquesta setmana, les i els alumnes de 1r i 2n d’ESO vam començar aprenent a tocar l’escala musical amb els ukes i a tocar petites melodies i, amb una petita base teòrica i pràctica, ens vam llençar a aprendre acords per poder tocar cançons conegudes i noves. A més, hem anat treballant el rascat, que no és fàcil, i hem aprofundit en el fet de cantar al mateix temps que toquem. 

Finalment, i com a tancament, hem fet una petita mostra de tot el que hem anat treballant durant el trimestre amb un concert per Santa Cecília. El matí de dimarts 22 de novembre vam obrir amb un “Bon dia” i, més tard, vam pujar a l’escola petita a fer una mostra de tot l’après als més petits de l’escola.

Això ja s’acaba!

Per acabar la setmana, avui hem visitat la ciutat de Coïmbra tot gaudint del sol portugués.

Hem vist el Jardí Botànic, la part antiga i la Universitat. També hem aprofitat per comprar algun record de la ciutat per a les nostres famílies.

Abans de marxar, les mestres de l’escola ens han despedit amb un pastís per celebrar els aniversaris de l’Àgata i l’Emma. Boníssimmm!!!

I una cosa la tenim clara: ens quedaríem una setmana més!

Ha sigut una experiència brutal, on hem après a conviure amb gent d’altres països, aprendre a treballar amb diferents metodologies, a comunicar-nos en anglès i la cultura i llengua portuguesa.

Definitivament, el viatge ha estat un èxit!

 

Us compartim aquest video que recull moments bonics de tota la setmana. Esperem que us agradi!

Últimes activitats a l’escola portuguesa

Ahir vam presentar les conclusions dels nostres projectes que vàrem fer dimarts. Els resultats van ser awesome!
A la tarda, vam anar a veure una versió molt original, divertida i interactiva de Romeu i Julieta. Molts de nosaltres vam participar en l’actuació!
Finalment vàrem acabar el dia amb un comiat, un Got Talent i un sopar amb famílies, alumnes i mestres que han participat en l’Erasmus. Cada escola ha portat menjar tradicional de la seva regió i els hem compartit entre totes i tots.
Això ja s’acaba… però avui encara ens queda una última visita al centre de la ciutat i a la Universitat de Coïmbra!
D’aquí res ens teniu aquí per explicar-vos-ho tot amb més detalls!!!

Visita a Aveiro – Erasmus+

Ahir vàrem passar el dia a Aveiro, una ciutat molt bonica.

Pel matí vam agafar un vaixell i vam navegar pels canals de la ciutat. A la tarda, vam gaudir fent postres típics portuguessos, concretament d’Aveiro, i després ens els vam poder menjar. Mmmmm uns dolços boníssims!!!

El temps no ens està acompanyant massa, però malgrat la pluja estem molt contentes i fent amics i amigues noves.

Una experiència molt interessant!

Crònica des de Portugal

Ahir vam tenir la sort de poder compartir aula amb totes i tots els companys de l’Erasmus. Vam estar treballant en dos projectes diferents. El primer es deia “Is there any chemistry behind cooking?” on vam haver de descobrir alguns dels processos químics que es produeixen a la cuina quan fem Creme Bruillé, formatge o cafè. L’altre grup va participar en el projecte “Graffiti: Art or Vandalism?”. Vam investigar en quins països o regions considerem que els graffitis son representacions artístiques o quan es considera un delicte.
Dijous haurem de fer les presentacions amb els nostres equips…

I avui marxem cap a Aveiro!
Fins demà!!

Actividad de las banderas

Para iniciar la brújula 2: una vuelta al mundo, hemos hecho la actividad de las banderas, que consistía en dibujar la bandera de un país y buscar información sobre él.Después hemos dibujado un mapamundi en el suelo de la plaza y nos hemos ido situando siguiendo una premisas, por ejemplo:
Países del hemisferio norte, países ricos, países asiáticos, países de clima cálido, etc.

https://escolasadako.cat/
https://www.instagram.com/escolasadako/?hl=eshttps://www.facebook.com/SadakoEscolahttps://twitter.com/escolasadako