Xerrada publicitat i propaganda

Hola, som l’equip 14 i a continuació us farem un petit resum de la xerrada que va venir a fer en Xavi el passat dijous 18 de febrer. El pare del Theo Olona va venir per explicar-nos les identificacions de les banderes i també ens va explicar molta  informació i les diferències sobre la publicitat i la propaganda.

En Xavi ens va explicar que en la segona guerra mundial va haver-hi moltes banderes ja siguin des del bàndol de l’Eix i el bàndol dels aliats.

També es va haver de propagar al nazisme i van començar per fer pòsters,còmics i anuncis, tot això ens ho van explicar en la master-class i ens van posar diferents exemples de cartells, anuncis i còmics. A més, ens van explicar que ho feien perquè la gent penses que era algo bo i perquè a la gent li agradés. 

Finalment, ens van ensenyar logotips de marques famoses que es van crear en la era naci.

Ens va sorprendre que moltes marques famoses fossin provinents dels nazis.

El noi de pijama de ralles.

Nen del pijama de ratlles

Esbós

 

En aquesta brúixola globalitzada que es diu “MAI MÉS”, estem treballant tot el tema de la Segona Guerra Mundial, els nazis i l’extermini jueu.

I ara fa poc hem començat a llegir un llibre que es diu: El nen del pijama de ratlles, es un llibre que parla sobre els horrors dels nazis contra els jueus. De moment només anem pel primer capítol però tenim ganes de llegir més.

Els llibre comença amb un nen de 9 anys anomenat Bruno que viu a Berlín, un dia torna de casa hi veu que l’hi estan empaquetan totes les seves coses, ell pregunta perquè li están empaquetan tot, i la seva mare li diu que per la feina del pare tindran que marxar ben lluny. 

 

Us recomanem el llibre ja que ens ensenya la realitat, és molt interessant i agrada molt.

 

 

KM0

Hola, Som l’equip 1. Aquesta tasca es diu KM0. Consisteix en lo següent:

El KM0 es tracta de reflexionar de com anat la Brúixola: l’ esforç, l’actitud, el treball de equip, la qualitat dels reptes….. També hem de posar els càrrecs que té cada membre de l’equip: C es el cordinador/a, valora del 1 al 4 la seva actitud a classe cada dia. La M és Moderador/a: el que fa és gestionar el cronograma i regula el to de treball.Despres la S es Secretari/a el que fa es gestiona el diari de classe. Per acabar la I, que és Investigdor/a: el que fa és gestionar el full de ruta i fa la selfie. També ens fem una selfie tot l’equip. I després ens posem un objectiu de l’equip per millorar el treball en equip.

EQUIP:1

 

 

 

CONCEPTES BÀSICS (BG3. MAI MÉS)

CONCEPTES BÀSICS (BG3. MAI MÉS)

Ara, estem començant una nova BG, que es diu: Mai Més.

Aquesta BG està relacionada amb la història de la Segona Guerra Mundial.

Un dels reptes que hem fet de moment es diu “CONCEPTES BÀSICS”. Tracta de fer unes definicions d’uns conceptes bàsics amb les nostres paraules per entendre més la història de la Segona Guerra Mundial, com per exemple:

ÈTNIA O RAÇA: Són un conjunt de persones que tenen unes característiques pròpies.

A part d’aquest document, hem hagut de fer una línia cronològica en el que expliquem els 5 passos que van fer els nazis per eliminar als jueus i en quin any es van fer cada un d’aquests passos.

Aquest repte ha sigut entretingut i divertit de fer i ens ho hem passat molt bé.

Roger, Pablo, Simona, Emma i Ferran

KM0

Hacemos la entrada al blog del KM0, que trata de reflexionar, mejorar y aprender sobre todo el trabajo hecho del equipo y de la brújula y saber en qué cosas podrías mejorar tanto a nivel individual como a nivel de equipo.

Al principio hicimos el comienzo, que es proponernos un objetivo e intentarlo cumplir también había una parte para hablar y conocernos un poco mejor. Y para terminar decidimos los cargos del equipo.

Cuando terminamos valoramos el trabajo en equipo, si el objetivo lo hemos logrado e individualmente lo que hemos aprendido, lo que nos a servido útil y lo que te ha costado.

 

Retos opcionales

Equipo 12

1/2/21

Retos opcionales

Jana ha hecho un plato de gulash del país de Hungría.
 Noa B ha hecho unos skylines de cuatro países diferentes: India, Marruecos, Francia y México. ¿Podéis adivinar qué capitales son?

Jan ha hecho unas galleta  marroquíes.

Nos entendemos

NOS ENTENDEMOS

 

Hola, somos el equipo nueve, Alba, Tomas, Teo y Jana, este viernes tenemos que entregar el reto de Nos entendemos, consiste en hacer una pequeña obra de teatro en diferentes idiomas.

 

Para empezar debéis saber que esta brújula va de geografía, es decir estamos estudiando los diferentes continentes y países del mundo.

 

Este reto de la entrada al blog consiste en explicar cada uno de los equipos de que va cada uno de los retos. A nuestro equipo le ha tocado explicar el reto de -nos entendemos-

 

El reto de – Nos entendemos – consiste en crear una obra de teatro y luego interpretarla delante de la clase.

 

PASO 1

Este paso consiste en abrir un documento y elegir dos lenguas de países no europeos pero USA tampoco puede ser. 

 

PASO 2

Ahora vamos a empezar a escribir un guión uno con cada lengua. El guión de una manera u otra tiene que representar en algún momento el país de la lengua que hemos elegido.

 

PASO 3

Después de escribir el guión tenemos que traducirlo en el idioma acordado.

 

PASO 4

Tenemos que añadirle el atrezzo a la obra de teatro y acordar la ropa.

 

PASO 5

En la obra de teatro solo pueden salir 2 personas a interpretarla, entonces en este paso se debe elegir quien sale y quien no.

 

PASO FINAL

El viernes 29 de enero los dos elegidos para interpretar la obra tendrán que interpretar la obra delante de la clase, por lo tanto previamente se habrán estudiado el guión.

 

¿Qué hemos aprendido en este reto?

 

En este reto hemos aprendido a pronunciar 2 idiomas, también a saber trabajar en equipo porque dos alumnos de nuestro equipo están confinados y sin ellos es más difícil sacar el trabajo adelante.

También hemos aprendido a hacer mejor los guiones y a escribir una historia.

 

Valoración del reto

 

Este reto ha sido divertido y entretenido, nos lo hemos pasado muy bien por lo que nos ha gustado mucho, hemos disfrutado haciendo este reto. 

Era difícil hacerlo solo con dos compañeros en la escuela pero hemos sabido afrontarlo y hemos tirado adelante.

Equipo:9