佐々木 禎子

El nom de la nostra escola es deu a Sadako Sasaki, una noia japonesa, que va patir leucèmia el 1955 per culpa dels efectes de la radiació causada per la bomba d’Hiroshima. Mentre era hospitalitzada, els seus amics li van recordar una llegenda japonesa que deia que si feia mil grues de paper els déus la curarien. Amb esperança i determinació, Sadako va començar a construir-les.

Ella, però, només en va poder fer 644 abans de morir. La història de Sadako va tenir un profund impacte sobre els seus amics i companys de l’escola, que van completar les 1000 grues de paper i van recollir per tot el Japó els diners necessaris per a construir un monument en honor de Sadako i de tots els nens i nenes afectats per la bomba.

Avui, al Parc de la Pau d’Hiroshima hi ha una estàtua de Sadako aguantant les grues entre els seus braços. Al seu peu hi ha una inscripció on es pot llegir:

Aquest és el nostre plor
Aquesta és la nostra pregària
Pau al món

Cada any, nens i nenes de tot el món construeixen grues i les envien a Hiroshima, on se situen al peu del monument. Per aquest motiu Sadako i les grues de paper s’han convertit en un símbol internacional de pau.

 

Vols fer una grua de paper?