ALEA IACTA EST, EL VIATGE D’UN TRIMESTRE AL TRAVÉS DEL MÓN CLÀSSIC I EL LLATÍ

El dia 1 de desembre vam arribar al final del nostre viatge a través del món clàssic i el llatí, des de la brúixola de Cultura clàssica Alea iacta est. 

Un dels eixos vertebradors del trimestre ha estat l’aprenentatge de les expressions llatines, els llatinismes, com a font d’expressió sintètica i gràfica carregada de sentit. 

Hi ha hagut qui n’ha apadrinat més d’un. D’altres n’han creat el relat clàssic, fent-hi ús mesurat o desmesurat dels llatinismes. També hi ha qui ha elaborat El Joc dels llatinismes! Des d’aquí, us en volem compartir del resultat als enllaços que us presentem. I no us perdeu la traducció d’algunes expressions llatines al llenguatge plàstic. O el passatemps en format còmic Troba els llatinismes, perquè és una feina molt ben elaborada!

Text Bernat S

Text Laia T

Text Mariona T

Proposta Berta T

A més a més, com que els nois i noies de 4t d’ESO són a punt de llicenciar-se, vam aprofitar l’himne universitari per excel·lència, el Gaudeamus Igitur, per fer la immersió directa a la llengua llatina. I vet aquí el resultat. Podem dir que ens vam convertir en la coral clàssica de l’escola Sadako. Som conscients que encara hi ha marge de millora, però per a nosaltres sens dubte que la interpretació passarà a la posteritat. Aquí en teniu una prova més que fefaent.

Va ser una cloenda del trimestre magnífica! 

Leave a Reply