ELS AVIONS TENEN FINESTRES, PERQUÈ NO ES PODEN OBRIR?

Per resoldre aquesta pregunta han vingut la família de Rikuo. Han portat una planxa de metacrilat amb diferents mides i hem jugat a saber si són grans petites o mitjanes. No són ni grans ni petites, però són suficients perquè puguis veure els núvols i el cel quan estàs volant.

També ens han explicat, que les finestres no es poden obrir perquè a dalt del cel, l’aire és molt fi i fa molt de fred. Si obrissim les finestres, l’aire i el fred entrarien dins l’avió i no podríem respirar bé ni estar còmodes. Les finestres estan fetes per veure el cel i els núvols, però no es poden obrir per mantenir-nos segurs i calents.

A més, ens han fet un experiment amb un ventilador, explicant perquè els avions poden volar i les seves ales tenen la forma que tenen. La forma de les ales ajuda l’avió a volar. Quan l’avió es mou ràpid per l’aire, l’aire passa per sobre i per sota de les ales. La forma de les ales fa que l’aire que passa per sobre vagi més ràpid que l’aire que passa per sota. Això ajuda l’avió a aixecar-se i mantenir-se a l’aire. 

Finalment la Mamiko ens ha explicat un conte amb japonès i ens han regalat avions de paper que hem anat a tirar al pati. Moltes gràcies família!

Deixa un comentari