Projecte de l’ODS amb la mare de la María! 🐟💧

Durant el dia d’avui la Carmen, la mare de la María, ha vingut a la classe per treballar amb nosaltres el tema de l’aigua, en relació al projecte de la ODS (Objectiu de Desenvolupament Sostenible) que relacionem amb la vida submarina.

Hem començat el dia parlant sobre l’aigua, la importància que té en el nostre dia a dia, el de les plantes, els animals i tot el món. Després hem reflexionat sobre què passaria si s’acabés… hem hagut de pensar molt i amb les idees clares, hem visualitzat 3 vídeos per entendre que l’aigua és escassa i quins trucs podem dur a terme per ajudar a fer-ne un bon ús. Després, hem parlat sobre la contaminació i com pot afectar a la vida dels peixos.

Seguidament hem parlat del pH i hem après que quan està vermell o lila no és gens bo pels peixos, que hauria d’estar sempre en un estat verd. Per tal de visualitzar-ho, hem pogut fer un experiment amb llimona, aigua, bicarbonat i unes tires que canviaven de color segons on ho posàvem. Hem acabat descobrint que l’aigua que bebem és la que té el pH verd, i per tant, és la que els peixos també necessiten per poder sobreviure.

Finalment, hem pogut decorar cadascú el seu peix i un photocall per imaginar que som peixos. Ens ho hem passat d’allò més bé! Ha estat un dia molt interessant 💦🐠

Deixa un comentari