EL FONS MARÍ

Avui en Carlos, l’avi de l’Aritz, gran coneixedor i expert  del fons marí de tots els oceans, ha vingut a la nostra classe per parlar-nos de la importància de cuidar els nostres oceans. Sense els oceans s’acabaria la vida.

Primer ens ha explicat que cal per fer submarinisme. Després, per una banda,  ens ha explicat moltes particularitats dels peixos, meduses, eriçons,  taurons , tortugues,  dofins,  balenes, coralls i anèmones i per l’altre ens ha concienciat de la importància de reduir al màxim l’ús del plàstic, de no llençar mai res a terra perquè tot arriba al mar i de no comprar res de decoració que provingui del mar. Al mar podem observar però no podem tocar res. També ens ha explicat com ens hem de comportar dins de l’aigua i davant d’aquests animals. Ens ha ensenyat posicions de seguretat.

Hem pogut veure tota mena d’objectes que ha trobat al fons del mar que no hi haurien de ser.  Animals envoltats de plàstics i/o menjant plàstic.

També hem escoltat el cant de les balenes. Hem identifiat els sons greus i aguts que fan per comunicar-se.

En aquest enllaç trobareu algunes de les fotografies que ens ha ensenyat.   FONS MARÍ FOTOS        Totes les fotos les ha  fet  ell.

En el seus vitages submarins sempre l’acompanya un petit peluix que és un pop. Aquest pop ha viatjat i nedat per tots els oceans i ha viscut mil històries que l’àvia de l’Aritz està recollint en uns contes. Un dia ens els vindrà a explicar. Tenim moltes ganes de conèixe’l.

Moltes Gràcies Carlos ha estat molt interessant i tot el que hem après ens anirà molt bé per la propera sortida relacionada amb el nostre ODS.

Leave a Reply