FEM PINYA!

Aquest mes hem seleccionat els següents recursos pedagògics que esperem que siguin del vostre interès.

 

El cervell de l'adolescent: Descobreix com els funciona per entendre'ls i acompanyar-los (Divulgació) : Bueno, David, de Prorrata-Doria i Botey, Emma: Amazon.es: LibrosEL CERVELL DE L’ADOLESCENT. David Bueno. 

David Bueno, el científic català que domina les xarxes i els mitjans, i tambe la paraula i la ciencia, posa una mica de llum perque entenguem COM FUNCIONA EL CERVELL dels tan temuts ADOLESCENTS.

Un discurs únic que ens ajuda a entendre com es i com madura el cervell dels adolescents, quin sentit vital te aquest període tan crucial i rellevant per a la nostra especie i quines coses podem posar en pràctica perque sigui fructífer i perque serveixi de trampolí per assolir una etapa adulta sana, digna i dignificant.

Una aproximació divulgativa que se sustenta en els coneixements científics actuals dels camps de la biologia, la neurociencia, la genetica, l’evolució, la sociologia, la psicologia i l’educació.

 

  • DISFRESSES SEXISTES I PRINCESES DISNEY. La tarda de Catalunya ràdio.                                    El Carnestoltes arriba com cada any i, inevitablement, torna el debat sobre com els referents condicionen les disfresses dels nostres fills i filles. Les princeses Disney tenen certa responsabilitat en la construcció del rol de les noies. No deixeu d’escoltar, amb orelles d’adult, el que deia l’Úrsula de “La sireneta”.
  • Reducció de ràtios a l’aula, un greu error estratègic?   Jordi Musons.                                          “Entre els molts canvis que està introduint el Departament d’Educació,  la reducció de ràtios introduïda recentment tot i que ha estat aparentment poc discutida, sincerament crec que s’ha perdut una excel·lent oportunitat per a millorar la qualitat educativa incrementant les plantilles, l’altra cara d’una mateixa moneda però amb un impacte educatiu radicalment diferent…”
    Continuar llegint…

Be the first to comment on "FEM PINYA!"

Deixa una Resposta