ENS AGRADA LLEGIR!

Ja arriben les propostes de lectura per aquest 2022!

Aquí teniu les del mes de gener.

Bona lectura!

 

EDUCACIÓ INFANTIL:

En un pot de vidreEN UN POT DE VIDRE. Deborah Marcero. 

Un conte preciós sobre el poder dels records i la màgia de l’amistat.

Liam, un petit conill, és col·leccionista. Recull coses extraordinàries, com plomes i pedres en forma de cor, i les guarda en un pot de vidre per reviure aquests moments sempre que vulgui.

Quan coneix l’Evelyn, junts recol·lecten tot allò que és extraordinari: l’arc de Sant Martí, el so de l’oceà i el vent quan bufa abans que nevi. Un dia, però, l’Evelyn ha de marxar a una altra ciutat, i el Liam ja no creu que sigui tan divertit omplir els pots tot sol… Ara què farà?

 

1r i 2n DE PRIMÀRIA:

HISTÒRIES DE RATOLINS. Arnold Robel.

– Pare, ara ja som tots al llit –van dir els ratolinet. Si us plau, explica’ns una història. – Faré una cosa millor –va dir el pare.

Us explicaré set històries, una per cadascun de vosaltres… No hi ha res millor que anar-se’n a dormir amb un conte, i si a sobre en són set, com els que explica el pare Ratolí, molt millor!

Set històries que faran gaudir als set ratolins i també a tots els nens i nenes, com ho han anat fent durant moltes generacions.

 

 

3r i 4t DE PRIMÀRIA:

Guia didàctica El nen que criava dracs (pdf)

EL NEN QUE CRIAVA DRACS. Abdy Shephert. 

Quan en Thomas descobreix una planta vella i estranya al fons del jardí de l’avi, no li sembla gran cosa. Però s’endú a casa una curiosa fruita de l’arbre… i té l’espant i l’alegria més grans de la seva vida quan en surt un drac diminut! La planta és una pitahaya, anomenada “fruita de drac”, i ara en Thomas té el seu propi drac, en Fulgor. En Thomas aviat descobreix que la vida amb en Fulgor és molt divertida, però també molt… imprevisible. Sí, els dracs són meravellosos, però també et calen foc al raspall de dents i et pengen els calçotets de l’antena de la tele. En Thomas ha d’aprendre a tenir cura d’en Fulgor, i de pressa. I després passa una cosa extraordinària: s’obren més fruites de l’arbre.                És oficial, en Thomas cria dracs…

 

5è i 6è DE PRIMÀRIA:

HEROI DEL BUS NOCTURN, L'. RAÚF, ONJALI Q. 9788424671280 La Llar del Llibre

L’HEROI DEL BUS NOCTURN. Onjali Q Raúf.

Una nova i increïble història, narrada amb humor i sensibilitat.
“M’he vist embolicat en problemes des que tinc memòria. Generalment no m’importa perquè algunes de les meves idees més brillants han sorgit de les estones que he passat castigat.
Però últimament sembla que ningú em creu mai… inclús quan estic dient la veritat. I la situació només ha fet que empitjorar des que vaig fer-li una broma al senyor gran que viu en el parc.
Tothom pensa que només soc un pinxo. Ningú creu que podria ser un heroi.Però els demostraré que s’equivoquen…”
Narrada des de la perfectiva d’un bully, aquesta novel·la explora temes com l’assetjament escolar o els sensesostre, a la vegada que celebra l’amabilitat, l’amistat i el potencial que tothom té per canviar.

 

1r i 2n D’ESO:

En la ment de Sherlock HolmesEN LA MENT DE SHERLOCK HOLMES. Cyril Liéron & Benoit Dahan. 

El descobriment d’un tiquet a un espectacle molt especial i d’una misteriosa pols a la roba de la víctima fan que Sherlock Holmes intueixi que aquesta no és l’única d’una conspiració a gran escala.

Sembla que l’estranya desaparició d’alguns londinencs té relació amb les representacions d’un mag xinès. Altres tiquets trobats confirmaran les sospites del detectiu…

 

 

3r i 4t D’ESO:

LA MEMÒRIA DE L’ABRE. Tina Vallès.

“Em puc posar content?” No sap per què, el Jan intueix que no és tan bona notícia que ara siguin cinc a casa. Els avis Joan i Caterina han deixat Vilaverd i s’han instal·lat amb ells al pis del barri de Sant Antoni, a Barcelona. I aquest canvi alterarà el dia a dia a casa, on les paraules i els silencis prendran nous significats. Però el Jan i el Joan tenen el seu món, ple de passejades, arbres i lletres amb més significat del que sembla.

 

ADULTS:

Terres mortes (Llibres Anagrama Book 78) (Catalan Edition) de [Núria Bendicho Giró]TERRES MORTES. Núria Bendicho.

La mort violenta d’en Joan és l’inici d’aquesta no­vel·la que descabdella la història d’una nissaga maleïda. Ha estat un tret per l’esquena en un ca­salot aïllat on només hi viu la família. Qui de tots ells ha pogut ser? Era l’únic que ho tenia tot i ara es dessagna en el petit rebost on la mare el va instal·lar després de tres anys d’absència. Quin cor és capaç de proposar que li serrin les cames a un fill per tal d’encabir-lo dins la caixa?

Be the first to comment on "ENS AGRADA LLEGIR!"

Deixa una Resposta