ENS AGRADA LLEGIR!

A partir d’ara i mensualment, us farem una proposta de lectures per a infants i joves. Esperem que les pugueu gaudir en família o a soles i que la lectura us obri pas a un munt d’univesos màgics i experiències enriquidores.

EL FIL INVISIBLE. Míriam Tirado. (Educació Infantil, 1r i 2n)

La Nura ha descobert el secret que amaga el melic. Ara ja sap que en surt un fil invisible que la uneix a totes les persones que més s’estima: la mare, el pare, els avis, els tiets, els cosins, els amics…                              S’ha acabat tenir por quan no estiguin amb ella perquè sap que aquest fil la lliga a ells més enllà del temps i de l’espai i que els connecta sempre!                                                                                                                        Un conte sobre els vincles que ens uneixen amb els qui més estimem, i sobre com, sovint, les coses més importants són aquelles que no es veuen.

EL NOI DE LÚLTIMA FILA. Onjali Q. Rauf (3r i 4t de primària)

L’amistat no té fronteres.
L’Ahmet ha arribat nou a l’escola i no es pot comunicar amb ningú. Després de regalar-li molts caramels, ara ja som amics. M’ha dit que ve de Síria i que els seus pares han quedat enrere. Aquests dies les notícies diuen que aixecaran les fronteres de Londres, però llavors… com s’ho faran per tornar? Ja ho tinc! Hem de fer alguna cosa. La Josie, el Tom i el Michael tenim el millor pla de la història: anar a veure la Reina i que ens ajudi a trobar els seus pares.
Basada en fets reals i escrita per una de les 100 dones més inspiradores i influents del món segons la BBC.

L’EVOLUCIÓ DE LA CALPURNIA TATE. Jacqueline Kelly (5è i 6è de primària)

Ser l’única noia de set fills al Texas del final del segle XIX no és gens fàcil. La mare de la Calpurnia Tate (Callie V. per als amics) vol que aprengui coses de ‘senyoretes’. Però ella és un esperit inquiet a qui li agraden les baralles dels seus germans, observar la natura i capturar animalons. L’unic que li fa cas és l’avi, que se l’endú a les seves excursions per fer observacions científiques, però el bulliciós entorn familiar la distraurà en més d’una ocasió.

CAMINANT JUNTS PER LA LLUNA. Pep Puig (1r i 2n d’ESO)

És una història trista i dura, pel desenllaç tràgic que té i que coneixem d’entrada, però alhora molt emotiva. . Al mateix temps, és una història de creixement personal, de descoberta de l’amor. La narració és pausada i intimista. Ens planteja personatges masculins que fugen del rol establert, especialment l’Enzo, que reflexiona sobre la identitat de gènere. L’autor situa la novel·la als anys vuitanta, però els lectors d’ara poden connectar molt bé amb els personatges. Hi ajuda que hi ha notes que fan referències culturals de l’època.

MAI DE LA VIDA ET DEIXARIA TIRADA. Gemma Lienas (3r i 4t d’ESO)

Tres veus, dues bessones i un amic. Grup de música. Ambicions de vida. I tot ho trastoca una malaltia mental.

2 Comments on "ENS AGRADA LLEGIR!"

  1. Meritxell Martin i Pardo | 4 d'octubre de 2021 at 06:26 | Respon

    Fantàstica iniciativa! Moltíssimes gràcies!

  2. Quina iniciativa tan bona! felicitats! Mireia

Deixa una Resposta

%d bloggers like this: