Acte de Benvinguda al curs 2013/14

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ythrWOnE3MQ&w=500&h=305]

page1image192

Benvolguts,

Ha arribat el mes de setembre i de nou l'escola es posa en marxa. Com cada curs l'emprenem amb entusiasme i optimisme per continuar millorant dia a dia el nostre compromís educatiu.

Com en altres cursos estrenem instal·lacions, organitzacions i projectes innovadors que cerquen oferir als vostres fills i filles un model educatiu engrescador, atractiu i sobretot que els aporti la formació que els requerirà el seu futur.

Durant l'estiu s'ha donat continuïtat a la remodelació dels espais que ja va començar el curs passat obrintgrans finestrals en la majoria d'aules de l'escola gran. Aquest canvi va més enllà d'una oportunitat per gaudirde la lluminositat de l'escola, en realitat és una remodelació carregada de significat, una declaraciód'intencions que pretén que les aules siguin espais oberts a tota la comunitat educativa en el marc d'unaescola oberta i participativa.

Des del punt de vista pedagògic aquest curs arrenca amb la intenció de continuar donant forma ametodologies actives i comprensives que donin el màxim sentit a allò que aprenen els infants i joves,comptant amb la presència de la tecnologia com una eina excel·lent de suport en el procés d'aprenentatge.Entre d'altres destaquem la tendència a incrementar el treball en equip del cos docent dins les aules i laincorporació d'un auxiliar de conversa en diferents cursos de l'escola. Segons el nostre entendre el fet detreballar conjuntament dos mestres a l'aula incrementa notablement l'atenció a la diversitat i sobretot famolt més eficient el debat i la reflexió pedagògica. Per altra banda, la propera incorporació d'un auxiliard'aula en força cursos de l'escola vol contribuir a donar sentit i context a la utilització de la llengua anglesa.L'equip docent de l'escola es troba immers en un profund procés de reflexió i planificació per a laincorporació positiva d'aquestes i altres eines en el desenvolupament dels nostres alumnes.

En aquest curs també volem continuar fent camí en l'establiment de processos participatius. Diversos estudisdestaquen la complicitat de les famílies com un element fonamental en l'èxit educatiu. Ens agradariacontinuar consolidant la participació de les famílies en el treball de les comissions de l'escola i en totesaquelles activitats que compten amb les famílies com a elements clau en el seu desenvolupament. Enaquesta línia ens agradaria comptar amb totes aquelles famílies que ho desitgin per enriquir tots aquellscontinguts o procediments que es treballa a l'escola. Al curs passat ja vàrem comptar amb la col·laboraciód'una cinquantena de famílies sobretot en els cursos d'infantil i cicle inicial. Ens agradaria incrementaraquesta presència (en format de conferències, debats o altres activitats lligades a allò que es treballa al'aula) en els cursos de primària i secundària. Les nostres famílies disposen d'un potencial extraordinari i laseva presència a l'aula reforça considerablement el valor d'allò que l'infant o el jove fan, alhora quecontribueix a establir la família i l'escola dins el mateix univers educatiu.

Aquest curs s'engega també una nova proposta participativa: Els esmorzars amb l'escola. L'escola és un nuclimolt dinàmic que evoluciona de forma permanent. A totes aquelles famílies que els vingui de gust compartiruna estona de debat sobre temàtiques d'àmbit educatiu que afectin l'escola, cada trimestre s'oferirà lapossibilitat de participar en un esmorzar amb el director de l'escola i algun membre més de l'equip docenton compartir reflexions i opinions vers una temàtica educativa proposada. Una estona tranquil·la per poderviure i debatre des de dins la posició educativa de l'escola.

Més endavant a les diferents reunions amb les famílies us anirem presentant altres petites novetats queesperem us satisfacin i contribueixin a fer de l'escola un gran espai d'aprenentatge i coneixement.

Us desitgem un molt bon curs a totes i tots,

Jordi Musons
Director de l'Escola Sadako

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Be the first to comment on "Acte de Benvinguda al curs 2013/14"

Deixa una Resposta

%d bloggers like this: