ENS AGRADA LLEGIR

Aquí teniu les propostes per llegir aquestes primeres setmanes de l’any.

Bona lectura!

EDUCACIÓ INFANTIL

Títol:  La cançó de la Josepha

Autor: Lolita Bosch

Il·lustradora: Chantal Vizcaíno

Editorial: La Galera

Contingut: 

Heu sentit parlar del Camerun? És un país africà ple d’animals que viuen en llibertat: girafes, hipopòtams, guepards, búfals, lleons, goril·les, ximpanzés, elefants com la Josepha, nyus i bongos. Us imagineu? Un país on els animals corren lliurement i les elefantes poden ser mestres d’escola.

Contes a la deriva explica les històries d’aquelles persones que una vegada es van creuar amb Open Arms enmig del mar. Per totes aquestes persones i perquè aquestes històries no es repeteixin hem d’explicar-les i intentar fer d’aquest món un lloc una mica més just per a tots els seus habitants.

CICLE INICIAL

Títol: Tot el que brilla (Àlbum il·lustrat)

 Autora: Lena Sjöberg

Editorial: Kókinos

Contingut: 

Llibre de coneixements. Quan es fa de nit, sembla que tot és fosc, però, i si no fos així? Tan aviat com els ulls s’hi han acostumat, podem intuir que fins i tot en la foscor absoluta hi ha llum.

A la nit hi ha foscor, però també hi ha una llum màgica que habita en el misteriós bosc, al fons del mar i a les ciutats adormides, i en tots aquests llocs descobrirem tot el que brilla.

CICLE MITJÀ

Títol: Anatol Lapífia: Rècord batut

Autors: Anne Didier i Olivier Muller

Il·lustrador: Clément Devaux

Editorial: Komi Kids

Contingut: Quart volum de la sèrie Anatol Lapífia. Històries d’un noi entremaliat, que per una cosa o altra sempre l’acaba pifiant. A la fira, a l’escola i amb els amics viurà moltes aventures. Fàcil de seguir i amb molt d’humor, tant en les anècdotes com en els dibuixos i el text, que fa molts jocs de paraules.

Títol: Els pops tenen zero ossos

Autora: Anne Richardson

Il·lustradora: Andrea Antinori

Editorial: Zahorí

Contingut: 

Et preguntes… Quantes vegades batega el cor d’un ós en una hora? Quantes respiracions fas cada dia? Quina és la distància de la terra a la lluna? I a saturn? Quants metres hi ha entre tu i els núvols? Que passa quan segueixes posant zeros al final dels números? Un llibre per a contar per a ments curioses que utilitza els números com a punt de partida per a descobrir un univers meravellós, divers i replet de dades.

 

CICLE SUPERIOR

Títol:  Los viajes. Japón

Autor: Mitsumasa Anno

Editorial. Kalandraka

Descripció: 

Álbum ilustrado. Un paseo sosegado y un viaje a través de los recuerdos del propio autor para conocer la vida en Japón a lo largo de las estaciones. Un encuentro inolvidable con un país milenario que sigue despertando un enorme interés en Occidente y cuyos lugares, paisajes y tradiciones podrán descubrirse en las detalladas ilustraciones y en las notas del apéndice final. En esta obra, inédita en España, el autor dibuja el Japón de su infancia, lo que traducido al lenguaje actual sería «el mundo del ahorro energético» y nos invita a acompañarlo en su reflexión sobre la gran catástrofe de Fukushima y la necesaria vuelta a un mundo donde la austeridad energética se entendía como algo natural. Una propuesta de máxima actualidad en vista de los últimos acontecimientos internacionales.

Títol: Els Willoughby

 Autora: Lois Lowry

Editorial:  Mearki

 Descripció: 

En Timothy, en Barnaby A, en Barnaby B i la Jane Willoughby són quatre germans que viuen en una caseta estreta com un filaberquí. Com que els seus pares no els fan gens de cas – més aviat sembla que se’ls vulguin treure de sobre – s’espavilen com poden per anar tirant. Però un dia els pares se’n van de viatge i els deixen en mans de l’única cangur que ha acceptat la feina, i la vida dels germans Willoughby es capgira com un mitjó… Segur que la cangur hi té alguna cosa a veure, i també aquella criatura que es van trobar en una cistella a la porta de casa i que van decidir portar fins a la mansió de l’ho més ric del veïnat. Malvats, benefactors, mainaderes una mica tocades del bolet, nadons abandonats… Lois Lowry ret homenatge a les obres clàssiques de la literatura infantil amb una divertidíssima paròdia “feta a l’antiga”, però molt més moderna del que ens imaginem.

 

1r i 2n d’ESO

Títol: Creus a la sorra

Autoria: Daniel Hernández Chambers

Traducció: Oscar Vendrell

Editorial: Baula

Contingut: 

L’estiu de 1907, en Kyran s’ha convertit en el carter suplent d’Sligo, una població del nord-oest d’Irlanda. La seva feina suposa una gran responsabilitat, perquè reparteix el correu de molts emigrants que escriuen a les seves famílies des dels Estats Units. La mare de la seva amiga Aileen rep periòdicament cartes del seu marit, fins que un dia es produeix un fet imprevist.

Títol: La chica alce

Autoria: Malin KLingenberg

Traducció: Elda García-Posada

Editorial: Errata naturae

Contingut:

La Johanna, acaba d’entrar a l’institut per fer setè curs (la secundària nostra) i amb l’entrada de nois i noies nous, els grups d’amistat canvien i la Sandra, la seva veïna i amiga de sempre, vol formar part del grup de les populars i per aconseguir-ho sembla que s’avergonyeixi d’ella i la deixa de banda però la Johanna coneixerà nous amics, descobrirà que els ants poden ser animals propers, les contradiccions d’estimar persones que tenen idees oposades a les teves i el primer amors. Una novel·la fresca, fàcil de llegir i que enganxa des del primer moment.

L’autora, finesa de parla sueca, ha guanyat diversos premis de literatura infantil i aquesta és la seva primera novel·la per joves.

3r i 4t d’ESO

Títol: La poesía de los árboles

Autoria: VV.AA 

Edició: Ignacio Abella

Editorial: Nórdica

Contingut

Setanta-cinc poemes (també hi ha alguna narració curta) d’arreu del món i de diferents èpoques i autors, on els protagonistes són els arbres. Cadascun va acompanyat d’una aquarel·la en que l’autora ha sabut aproximar-se tant al poema com a l’estil, la cultura, el país.

Al final del llibre trobem, a part de l’index, una petita explicació de cada poema i poeta i el llistat dels traductors i traductores.

Títol: M’entenc, però no sempre

Autor: Valentín Coronel

Editorial: Bromera

Contingut:

Llibre divulgatiu que parla del funcionament del cervell i dels trastorns mentals que espoden patir. El llibre comença explicant com han estudiat el cervell les diferents

civilitzacions. En la segona part parla de la societat actual i de com patim alteracions en el bon funcionament cerebrals, a vegades per raons fisiològiques i a vegades

ambientals. L'autor es fixa en malalties com l'esquizofrènia o el trastorn bipolar

 

ADULTS

Títol: Les coses humanes

Autora: Karine Buil

Editorial: Amsterdam

Contingut:

Els Farel són una família poderosa. En Jean és un veterà periodista polític, prestigiós i temut. La Claire, una assagista compromesa amb la causa feminista. El seu fill Alexandre, educat en les millors escoles i universitats, està preparat per ocupar el seu propi lloc en l’elit. Però, de sobte, després d’una nit de festa, tot canvia. El noi brillant que té el món als seus peus és denunciat per violació. L’escàndol està servit, i una tempesta judicial i mediàtica de conseqüències insospitades esfondrarà unes vides aparentment perfectes.

Guanyador del Boston Globe–Horn Book Award i del Lewis Carroll Shelf Award in 1979

Primer llibre de la saga de Terramar

 

Títol: Els grans optimistes

Autora: Rebecca Makkai

Editorial: Periscopi

Contingut:

El 1985, mentre el Yale Tishman comença a prosperar en l’àmbit professional, Chicago es veu devastada per l’epidèmia de la sida. A poc a poc veurà com els seus amics emmalalteixen, i la ciutat i la seva vida canvien per sempre. Trenta anys després, la Fiona, amiga de joventut del Yale, viatja a París a buscar la seva filla desapareguda. Amb dolor, retroba el món que creia haver deixat enrere i reflexiona rememora els dies que van marcar el futur de tots aquells joves.

Els grans optimistes és una història absorbent i emotiva sobre com viure la vida en temps de crisi, una novel·la commovedora que ens confronta amb la pèrdua, l’amistat, la traïció, la supervivència i l’amor de la mà d’uns personatges inoblidables. 

 

Be the first to comment on "ENS AGRADA LLEGIR"

Deixa una Resposta