ENS AGRADA LLEGIR

Aquí teniu les propostes per llegir i per regalar aquestes festes.

Bona lectura!

 

CICLE INICIAL

Títol: La petita bruixeta Hazel

Autora: Phoebe Wahl

Editorial: Savanna Books

Contingut: 

La petita bruixeta Hazel és una petita cuidadora que viu al bosc i ajuda a les criatures, grans i petites.És una exploradora agosarada, molt treballadora i molt bona amiga.En aquest volum de 4 històries la petita Hazel rescata un ou abandonat, va a navegar per un riu amb canoa, resol un misteri d’una soca encantada que terroritza als seus amics del bosc. Però quan la petita Hazel necessita ajuda per a ella mateixa, aconseguirà a temps?

Títol:  El gat Boris. El cotxe banyera

 Autor: Erwin Moser

Editorial: Flamboyant

Contingut: 

En aquest primer llibre coneixem el Boris, un gat que té moltes aventures. El llibre presenta unes quantes històries breus, en les quals sempre hi ha alguna cosa que no acaba com s’havia planejat: una banyera, que acaba convertida en cotxe i que permet viatjar; el rescat d’un cotxet que va a la deriva per un riu; la construcció d’un niu improvisat per una cigonya…

 

CICLE MITJÀ

Títol: La sopa del senyor Lepron

Autora: Nadine Robert

Il·lustrador: Gerard Dubois

Editorial: Adriana Hidalgo

Contingut: 

Què hi ha a l’altra banda del bosc? Un conill jove i el seu pare estan decidits a descobrir-ho en aquest llibre il·lustrat modern que sembla un clàssic, recorda la tendra obra de Beatrix Potter.

Alguns diuen que llops, ogres i teixons gegants viuen al bosc al costat de la casa d’Artur. Per això ningú no hi entra mai, per veure què hi ha a l’altra banda. Però un dia, el pare d’Artur té una idea, una magnífica idea! Construïu una torre per mirar per sobre de les copes dels arbres! Però una idea magnífica requereix molta feina. S’uniran els vilatans i els ajudaran? I quan la torre prengui forma, què veuran de l’altra banda? Aquesta meravellosa i commovedora història de Nadine Robert, amb il·lustracions de Gérard DuBois, que recorden els llibres infantils clàssics, comparteix la importància de la comunitat i la cooperació per aconseguir un gran somni.

 

 

Títol: Tutankamon: el nen faraó i el descobriment de la seva tomba

Autora: Alex Novialis

Il·lustradora: Eva Palomar

Editorial: Mosquito books

Contingut: 

El llibre agafa de pretext la trobada i posterior excavació del sepulcre del nen faraó per explicar-nos amb gran detall no només aquest esdeveniment i la biografia de Howard Carter, sinó la vida a l’Egipte de fa més de tres mil anys. La separació dels temes en cada doble pàgina i la divisió del text en fragments més curts afavoreixen la lectura i la possibilitat de rescatar una informació concreta.

 

CICLE SUPERIOR

Títol: Mites al cel

Autora: Tanuca Palomar

Editorial. Ekaré

Descripció: 

És un goig contemplar el cel estrellat i identificar-hi les constel·lacions. Encara és millor si a més a més, pots arrodonir-ho amb les històries de déus i semideus de la mitologia grega: la Via Làctia, l’Ossa Major, Orió i les Plèiades…

El llibre explica de manera clara i concisa uns quants mites grecs. Les il·lustracions aconsegueixen acompanyar meravellosament tant les històries mitològiques com el dibuix que creen les estrelles quan s’enllacen en una constel·lació. Tot plegat, permet que mites i constel·lacions se’ns facin més properes.

Títol: Trenta centímetres

Autora: Mercedes Olivet

Editorial:Edebé

Descripció: 

Tot comença quan a en Marc Barrantes li encarreguen fer un treball sobre el nanisme o acondroplàsia juntament amb la Fani i la Susi, dues companyes que creuen estar molt més dotades per als estudis que el protagonista. A ell li toca entrevistar algú que hagi nascut amb aquest trastorn genètic, mentre les seves companyes fan el treball més planer i fàcil de recerca bibliogràfica. Sortosament, malgrat que sembli difícil, en Marc troba un noi, en Damià, de la seva edat, que pateix acondroplàsia, i hi estableix una bona amistat.

 

 

1r I 2n d’ESO

Títol: A la piscina. Tot un estiu a l’aire lliure

Autoria: Will Gmehling

Traducció: Arnau Figueras

Editorial: Vegueta

Contingut:

A primers del mes de maig els germans Bukowski han salvat un nen petit d’ofegar-se a la piscina i coma premi tenen l’entrada gratuïta des d’ara fins acabat l’estiu i la voldran aprofitar al màxim. Els primers dies l’aigua encara està molt freda, però cada germà té un objectiu: l’Alf, el gran i narrador, superar la por i llençar-se del trampolí de 10 metres, la Katinka, aconseguir nedar vint piscines d’una tirada i el petit Robbie, aprendre a nedar. Aniran apareixent personatges secundaris però molt importants per ajudar-nos a aquests tres germans molt diferents que que s’estimen, que es discuteixen, que es protegeixen però que tenen un objectiu comú: passar-s’ho bé junts.

Títol: Faig likes, per tant existeixo

Autoria: Isabel Meira

Traducció: Pere Comellas

Editorial: Takatuka

Contingut:

Aquestes i altres preguntes trobaran resposta en aquest llibre, que aproxima els joves lectors al fenomen de les xarxes socials tot posant l’èmfasi en la manera com aquestes conformen les nostres opinions, les nostres accions i les nostres decisions. Hi trobarem tota mena d’explicacions sobre l’ús econòmic que les xarxes fan de les nostres dades, sobre el paper que hi té la publicitat i sobre la importància de saber distingir entre els fets i els rumors o entre el periodisme i l’opinió, i també hi trobarem una guia final per poder comprovar la veracitat dels fets i desmuntar les fake news que constantment ens arriben a les pantalles.

 

3r I 4t d’ESO

Títol: Pardaleta

Autora:  Joana Estrela

Traducció: Àlex Tarradellas Gordo

Editorial: Meraki

Contingut:

La Raquel, narradora i protagonista d’aquesta història d’estructura original, explicada a partir d’anotacions disperses, vinyetes i il·lustracions a doble pàgina, és una noia tímida i observadora a la recerca de la seva identitat. L’acompanyen els amics, la mare i, sobretot, la Pardaleta, uns secundaris també proveïts de personalitat que ens ajuden a entendre la protagonista i la seva evolució.

Títol: L’abraçada dels cucs

Autora:  Paula Llorens

Editorial: Bromera

Contingut:

Amb una estructura senzilla distribuïda en nou escenes que tenen lloc en un únic espai hospitalari i en un lapse de temps indeterminat, els dos protagonistes, Miquel i Clara, passen de l’odi mutu a l’amistat i de la desesperació a l’esperança. Llorens, una jove autora valenciana que ja té una llarga experiència com a autora i intèrpret, crea uns personatges amb matisos i creïbles: l’un, un professor de secundària professionalment frustrat que pateix mal d’amors i que representa la visió romàntica del món; l’altra, una noia angoixada per la insuportable càrrega de la vida, pur nihilisme que xoca amb el romanticisme del primer.

 

ADULTS

Títol: Un mag de Terramar

Autora:  Ursula K Le Guin

Editorial: Raig verd

Contingut:

 

En Ged és un nen que té una gran habilitat en les arts màgiques de Terramar, que s’articulen coneixent els noms veritables de les coses. El seu poder i ambició creixen, i el seu mestre decideix enviar-lo d’adolescent a l’escola de mags de Terramar. En Ged mostra grans habilitats a l’escola, però la vanitat i la rebel·lia no l’ajuden a adaptar-s’hi; és massa conscient que posseeix un gran poder. En un duel màgic per resoldre una discussió amb un company d’escola, en Ged allibera una criatura de la foscor que l’ataca i el persegueix. Creu que només pot fugir-ne i travessarà mitja Terramar per alliberar-se’n. Però de què fuig, en realitat?

Guanyador del Boston Globe–Horn Book Award i del Lewis Carroll Shelf Award in 1979

Primer llibre de la saga de Terramar

 

Títol: Ventres de paper

Autora:  Laia Asso Ministral

Editorial: Sembra Llibres

Contingut:

 

Quan la Meki creu haver-se quedat embarassada, inicia una cadena de correus electrònics amb la seva mare. Les incerteses es tornen preguntes i aquestes reflexions íntimes i descarnades. O més encara, es converteixen en l’oportunitat d’alleugerir-se d’una criança plena d’obstacles i mines. I amb unes arrels a milers de quilòmetres de distància.

La primera novel·la de Laia Asso ens sorprèn amb una història sobre els poderosos lligams de la maternitat. Una emotiva obra que viatja a París, Barcelona i Etiòpia resseguint els sentiments de tres dones amb vides entrellaçades. Una narració punyent que ens parla de les relacions entre filles i mares, de les ferides obertes de l’adopció, de la lactància com una tria conscient i dels prejudicis racials, culturals i patriarcals que continuen colpejant les dones d’avui.

 

 

Be the first to comment on "ENS AGRADA LLEGIR"

Deixa una Resposta