ENS AGRADA LLEGIR

Aquí teniu les propostes de lectura per al mes de novembre.

Bona lectura!

CICLE INICIAL

Títol: El sot (àlbum il·lustrat)

 Autora: Emma Adbage

Editorial: Entredós

Contingut: 

L’argument ens explica que darrera de l’edifici del gimnàs de l’escola hi ha un gran forat on els nens juguen. És un espai màgic, que està ple de sorpreses, i permet l’experimentació, on els nois i noies inventen jocs, juguen a fer equilibris, salten, preparen pistes d’obstacles, un espai meravellós.

CICLE MITJÀ

Títol: Oh, cielos (poesia)

Autora: Xaviera Torres

Il·lustradora: Natascha Rosenberg

Editorial: A fin de cuentos

Contingut: 

¡Oh, cielos! es un viaje celeste de poema en poema. El sol sale y el escenario se ilumina. Llovemos con las nubes, nos asomamos tras la tormenta con el arcoíris, descansamos hechos niebla sobre las colinas. Mientras, en el cielo, revolotean aviones y pájaros traviesos. Cuando el sol se marcha y baja la noche, el escenario cambia, pero la maravilla continúa. Las estrellas se hacen guiños y bailan por la Vía Láctea. La luna se empeña en ser exacta como un reloj y una estrella fugaz vuelve a atravesar el cielo demasiado rápido como para que nos dé tiempo a pedir un deseo. No importa: el sol está a punto de regresar. El mundo se prepara para recibirlo y que la función comience de nuevo.

CICLE SUPERIOR

Títol: El tercer xampinyó

 Autora: Jennifer L. Holm

Traductor: Marc Donat

Editorial. Viena (col·lecció Els petits plaers)

Contingut: 

L’avi de l’Ellie torna a casa, convertit encara en un adolescent. Junts tornaran a experimentar per tractar de trobar la fórmula que permeti l’avi, un científic famós, tornar a l’edat que tenia abans d’haver fet una regressió sorprenent. Paral·lelament l’Ellie s’enamora del seu amic Raj. Però aquest primer amor no funciona i fa que quasi perdi l’amistat del Raj. Afortunadament, les coses al final tornen al seu lloc.

 

1r I 2n d’ESO

Títol: Alma. S’aixeca el vent

Autoria:  Timothée de Fombelle

Traducció: Mercè Ubach

Editorial: Animallibres

Contingut: 

 1786. El dia que desapareix el seu germà petit, l’Alma surt a buscar-lo i emprèn un llarg viatge, lluny de la família i de la vall d’Àfrica que els protegia de la resta del món. Mentrestant, al port de Lisboa, en Joseph s’embarca clandestinament en un vaixell de tràfic d’esclaus, a la recerca d’un gran tresor.

3r I 4t d’ESO

Títol: La tercera màscara

Autora:  Care Santos

Editorial: Edebé

Contingut: 

Aquesta dura novel·la realista es una ficció creada magistralment per l’escriptora Care Santos, pero podria no ser-ho. Podria reflectir un treball periodístic d’investigació sobre un fet verídic, d aquells que, quan sents o veus als mitjans de comunicació, sacsegen les consciències i fan que tothom es pregunti: Com és possible que hagi passat això? Com algú tan jove pot fer tal atrocitat? De segur que molta gent pensa que hi ha veritats que val més no saber. Pero aleshores, com evitem que tornin a passar una altra vegada? T’atreveixes a enfrontar-te a la teva tercera màscara?

Be the first to comment on "ENS AGRADA LLEGIR"

Deixa una Resposta

%d bloggers like this: