ENS AGRADA LLEGIR!

Seguim proposant-vos lectures perquè les gaudiu tant com pugueu!

Bona lectura!

 

EDUCACIÓ INFANTIL:

Mare, d'on venen Els Infants : Valriu LLinàs, Caterina, Galmés Martí, Antoni: Amazon.es: LibrosMARE, D’ON VENEN ELS INFANTS? Caterina Valriu.

D’on venen els infants? –demana una nena. Les paraules de sa mare, embarassada, ens conviden a descobrir com a totes les cultures les respostes s’amaren de símbols i poesia. Un conte escrit per Caterina Valriu i il·lustrat per Toni Galmés, que celebra la diversitat de la vida i ens connecta amb la natura i el misteri.

 

1r i 2n DE PRIMÀRIA:

Una cartaUNA CARTA. Irene Verdú.

Un dia, el vent va trobar una carta perduda. La pluja havia esborrat les lletres del sobre i no es podia saber per a qui era ni qui l’havia escrita. Però la carta deia unes paraules precioses: “T’estime”. Per això, el vent la va envolar amunt amunt i la va espentar fort, molt fort. La carta trobaria el seu destí i faria que algú se sentira estimat. Però poc es podia imaginar el vent que la carta cauria damunt del cap del Sr. Gat, sempre malhumorat i tancat a casa. Sempre? Potser la força de les paraules podia canviar la seua vida… Una història sobre una cadena de favors plena d’humor i sorpreses. Un àlbum sobre la confiança cap a les persones que ens envolten, un cant a favor de l’estima entre la gent.

 

3r i 4t DE PRIMÀRIA:

constel·lacions-quim torres torres-9788412080889

CONSTEL·LACIONS. Quim Torres.

Una novel·la màgica que estableix connexions entre els estels, les constel·lacions, els mites grecs i les llegendes amb la història de la protagonista anomenada Nit. Al llarg de les 190 pàgines, la Nit esbrinarà perquè el seu pare va marxar de casa, haurà de reinventar la relació amb la seva mare i coneixerà l’amistat veritable. Descobrireu la història del seu passat i també que, de vegades, mirant al cel, podem trobar respostes a moltes de les preguntes que ens fem. Opera prima; Babulinka segueix apostant per noves veus.

 

 

5è i 6è DE PRIMÀRIA:

els postits del senyor nohisoc-tina valles-9788424669560ELS PÒSTITS DEL SENYOR NOHISOC. Tina Vallès.

La Clàudia torna de l’escola tan capficada per uns deures que li han posat que quasi xoca amb un camió de mudances que hi ha aturat davant de casa seva. Arriba un veí nou a l’escala, visca! Li encanten les novetats, es una nena molt curiosa, així que se li ha girat feina.
Qui és? Quina cara fa? Deu ser simpàtic? Li agraden els dolços? A que es dedica? Per què ha vingut al poble? Com es que viu sol? L’enigmàtic veí nou ha arribat amb un gran carregament de caixes de llibres, i la Clàudia està disposada a seguir aquesta i totes les pistes que trobi per descobrir qui és. Però no li serà fàcil. El veí no hi es mai o si més no ella no el troba mai a casa. Després d’una setmana, l’únic que sap es que es comunica amb postits. Qui es algú que en temps de mòbils encara envia notetes en paper?
Arran de l’arribada del veí nou, el senyor Nohisoc com l’anomena la Clàudia, comença un joc epistolar de postits que ja veurem com acabarà.

 

1r i 2n d’ESO:

la malediccio de les buixes-jordi folck-9788448953942

LA MALEDICCIÓ DE LES BRUIXES. Jordi Folck.

Ets un escriptor famós. T’han convidat a presentar el teu llibre Caça de bruixes en un indret perdut en el no-res i de nom molt sospitós: «La Morta». Però, malgrat que esperaves trobar un grup de joves admiradors, t’hauràs d’enfrontar a un públic que no està gens d’acord amb el llibre que has escrit i que t’han preparat un càstig sever. Quan vulguis fugir, et trobaràs amb mil i un perills: un pou que anomenen «dels lladres», un laboratori abandonat, una biblioteca de llibres enverinats o un calabós. I això que no saps que, entre més de cinquanta possibilitats, només hi ha un camí per sortir amb vida! En aquesta novel·la tu prens les decisions, però hauràs d’anar amb compte amb alguns indicis per no cometre errors. Necessitaràs sang freda per sobreviure.

 

3r – 4t d’ESO 

PIRANYA SOCIAL. Mariló Àlvarez.

“La vida social a l’institut es divideix en tres grups: els peixos tropicals, les sardines i les piranyes. Els peixos tropicals són la classe alta d’aquest aquari. Són els que molen, els cool, els que van sempre a la moda. Els Marc de la vida, vaja. Les tristes sardinetes volen ser com ells en tot i els imiten tant com poden. A més de riure’ls les gràcies, com l’Albert i altres minions de la seva mena. L’últim grup de tots és el més petit: les piranyes. Aquestes fagociten qualsevol relació social mínimament normal que puguin encetar. Són maldestres i tímides, i tendeixen a ficar la pota quan busquen noves amistats. Sovint constitueixen el principal objectiu dels acudits dels peixos tropicals. Són els nerds, els geeks, els frikis… Soc jo.”

 

 

ADULTS

l instant abans de l impacte-gloria de castro-9788417339838L’INSTANT ABANS DE L’IMPACTE. Gloria de Castro.

La protagonista d’aquesta història treballa al departament de comunicació d’una companyia telefònica. Després de dos permisos de maternitat i una reducció de jornada, els seus caps la sotmeten a un pla d’assetjament laboral. Decebuda, trama una venjança que escriurà en forma de dietari: durant 365 dies no comprarà res que no li sigui de vital importància. Entremig, però, sembla que la vida personal també se li capgira quan el seu marit decideix deixar la feina per convertir-se en una estrella del rock. L’instant abans de l’impacte fa una radiografia àcida sobre el món laboral, les polítiques de conciliació i la crisi dels quaranta.

Escrita amb un humor negre i corrosiu, aquesta novel·la qüestiona les idees preconcebudes sobre la felicitat, l’amor i els valors de la societat de consum.

Be the first to comment on "ENS AGRADA LLEGIR!"

Deixa una Resposta