ENS AGRADA LLEGIR!

Amb l’inici de la Primavera arriben les lectures a l’aire lliure, sota l’ombra d’un arbre, al sol, a la natura, a les terrasses… Us proposem alguns títols i esperem que els gaudiu!

Bona lectura!

 

EDUCACIÓ INFANTIL:

La casa de la Mei (Àlbums) : Root, Phyllis, Durand, Delphine: Amazon.es: LibrosLA CASA DE LA MEI. Miquel Desclot.

La casa de la Mei es petita i comoda, perfecte per a ella i el seu gat. Pero la Mei acull a tothom que hi arriba i, a mesura que amplia la casa, hi ha menys espai per a ella i el gat!. Obre les finestres i portes, desplega el plànol de la casa i podràs veure el que passa a cadascuna de les habitacions i com es relacionen els personatges entre ells. Fins i tot podràs aixecar la casa nova de la Mei!.

 

1r i 2n DE PRIMÀRIA:

Rastellera de colors - Pep MolistRASTELLERA DE COLORS. Pep Molist.

Pep Molist és un boníssim bibliotecari i escriptor. Aquest llibre funciona com una capsa plena de poemes sobre els colors. Són poemes molt enjogassats, fàcils d’interpretar, sense la filigrana poètica carneriana. Molist dona forma a una poesia ideal per a infants que juga amb les associacions i tant es pot llegir –a partir de cinc anys– com recitar en veu alta per als més petits. Els versos de l’autor són brillants i recorden a Joana Raspall o Núria Albó. La poesia no ha de ser només un deure escolar, és important tenir llibres que no només serveixin per aprendre a llegir, també a parlar i a jugar amb les paraules. El millor joc de paraules és el joc poètic.

 

3r i 4t DE PRIMÀRIA:

cuando brillan las estrellas. una novela gráfica necesaria-victoria jamieson-omar mohamed-9788418184260

CUANDO BRILLAN LAS ESTRELLAS (Novel·la gràfica). Victoria Jamieson i Omar Mohamed.

Victoria Jamieson, ganadora de la Medalla Newbery de las bibliotecas de EE.UU., se hizo voluntaria tras ver por televisión las terribles circunstancias de los refugiados sirios. En este voluntariado conoció a Omar Mohamed, quien le contó su propia vivencia en un campo de la ONU en Kenia. Este libro cuenta su historia.
La esperanza, la angustia y el humor amable conviven en esta novela gráfica sobre la infancia que Omar y su hermano Hassán vivieron en un campo de refugiados de la ONU en Kenia. La vida allí es dura, pues nunca hay suficiente comida y el acceso a la atención médica es limitado, además Hassán dejó de hablar cuando salieron de Somalia por la guerra. Es entonces cuando Omar tiene la oportunidad de ir a la escuela, algo que le da a su vida una visión esperanzadora del futuro. Este libro es necesario, porque representa una mirada íntima, importante y real a la vida cotidiana de un niño refugiado.

 

5è i 6è DE PRIMÀRIA:

Virus editorialL’AMY I LA BIBLIOTECA SECRETA. Alan Gratz.

Quan l’Amy s’adreça a la biblioteca de l’escola per recollir el seu llibre favorit, s’adona que no és al seu lloc. D’entrada pensa que potser l’ha agafat una altra persona, però la bibliotecària li explica que l’ha hagut de retirar perquè alguns pares l’han considerat inapropiat. El llistat d’obres prohibides pel consell escolar s’anirà engruixint. L’Amy i els seus amics, decidits a fer front a aquesta situació, crearan la Biblioteca de Llibres Prohibits l’Armariet i viuran una aventura els grans protagonistes de la qual són els llibres. Una novel·la sobre noies i nois valents, i sobre la censura i la llibertat de llegir.

 

1r i 2n d’ESO:

EL DIA DE L’ESQUERDA. Mar Bosch.

L’amistat és la força que et calma quan la vida s’esquerda.

En Lluci reuneix els seus amics per explicar-los que aviat marxarà del poble. De sobte, un terratrèmol fa trontollar els seus plans i tot el planeta: del centre de la Terra en surt una noia misteriosa que canviarà les seves vides per sempre més.
Fenòmens sorprenents. Éssers al·lucinants. Un grup d’adolescents i un secret dels seus pares que els capgira el món tal i com el coneixen. El futur els demana que formin part d’aquest aventura.
Quan la Terra es mou, és senyal que el món està a punt de canviar…

 

3r – 4t d’ESO i ADULTS:

GERMANET. IbrahimaBalde i AmetsArzallus.

Aquest llibre et canviarà.

Aquesta història comença així: «Soc a Europa, però jo no volia venir a Europa». Ibrahima Balde va néixer a Guinea, però va haver de marxar de casa seva per anar a buscar el seu germà petit. El seu germanet. Ell no anava perseguint cap somni. Ho va deixar tot enrere per trobar la persona que més estimava.Una mirada ingènua, castigada, arravatadament poètica i, en definitiva, única. La de qui ho ha patit tot i, això no obstant, té el poder de convertir-ho en alguna cosa útil. En alguna cosa bella.

Be the first to comment on "ENS AGRADA LLEGIR!"

Deixa una Resposta

%d bloggers like this: